Curatarea si dezinfectarea – diferente  

Curatarea si dezinfectarea fac referire la doua aspecte total dferite. Fiecare joaca un rol extrem de important in pregatirea echipamentelor pentru prelucrarea alimentelor sau fabricarea farmaceutica. Este important sa intelegem diferentele dintre cei doua si cum contribuie fiecare la pregatirea generala a echipamentelor de fabricatie si la ingrijirea mediului in care traim.

Ce este curatarea?

Curatarea se refera la indepartarea tuturor straturilor si solurilor de pe o suprafata. Detergentii sunt folositi pentru curatarea suprafetelor. Curatarea este eliminarea completa a zonelor murdare folosind substante chimice de detergent adecvate in conditiile recomandate.

Ce este dezinfectarea?

Dezinfectarea se refera la distrugerea sau uciderea oricaror germeni, microbi sau bacterii care sunt prezente la suprafata. Dezinfectantii sunt folositi pentru a indeplini aceasta sarcina. Un dezinfectant este un produs care ucide microbii fara a folosi o actiune de indepartare a solului.

De ce trebuie sa fie efectuate ambele?

Este imperativ sa curatati bine suprafetele inainte de a fi dezinfectate. Indepartarea murdariei si a resturilor, sau a prafului de pe anumite suprafete, dar si de pe echipamente esti vitala inainte de dezinfectare. Solurile pot adaposti germeni si bacterii. Dezinfectarea devine mai putin eficienta daca exista murdarie pe anumite suprafete.

Daca o suprafata este dezinfectata inainte de a fi curatata, solurile ramase pot contribui la cresterea microbilor nocivi si pot duce la contaminarea ulterioara a altor lucruri. Solurile reziduale pot servi, de asemenea, ca o bariera, impiedicand dezinfectantul sa ajunga la suprafata si sa isi faca treaba. Solurile persistente la suprafata pot afecta substantele chimice active dintr-un dezinfectant, afectand eficienta acestora. Daca suprafata este curatata complet mai intai si validata pentru curatenie, etapa de dezinfectare devine mult mai eficienta.

Pasi necesari pentru o igienzare corecta

Procedurile de curatare a suprafetelor din instalatiile de prelucrare a alimentelor si fabricarea produselor farmaceutice ar trebui sa includa urmatoarele etape:

  1. Indepartarea reziduurilor mari
  2. Clatirea suprafetei
  3. Curatarea cu un detergent special
  4. Spalarea dupa curatare
  5. Dezinfectarea
  6. Clatirea
  7. Validarea

Prin curatarea minutioasa a suprafetelor inainte de dezinfectare, toata lumea se poate simti in siguranta si pot fi linistita ca au luat masurile necesare pentru a oferi un mediu curat si fara germeni atat lor, cat si celor dragi. Validarea procedurilor de curatare si dezinfectare coroboreaza aceste etape.

Gama Hygenium

Vrei sa afli mai multe despre curatatorii specializati ? Aveti nevoie de asistenta in alegerea produsului potrivit pentru casa sau pentru biroul dumneavoastra? Ei bine, produsele Hygenium sunt special crate pentri indepartarea tuturor murdariilor si pentru eliminarea bacteriilor si a germenilor de pe orice suprafata. Pe site-ul oficial al magazinului online grupdzc.ro gasiti produse din gama Hygenium special crate pentru curatarea tutror suprafetelor. In egala masura aveti ocazia de a achizitiona atat dezinfectant pentru suprafete, cat si dezinfectant pentru maini, dar si alte produse speciale de dezinfectare din gama Hygenium.

Livrare se va face la domiciliu, iar pentru detalii suplimentare va rugam sa ne contactati la numarul de telefon afisat pe site-ul nostru, unde veti fi preluati de unul din operatorii nostri telefonici, sau pe adresa de e-mail.