amenaja cu bun-gust gradina?

Daca te afli printre fericitii proprietari ai unei case cu gradina, atunci cu siguranta iti doresti sa o amenajezi astfel incat, atat casa, cat si gradina, sa fie spatiul perfect unde te poti relaxa, unde te poti linisti si unde poti sa uiti de probleme. De aceea, casa si gradina trebuie sa fie aiba decorul potrivit, mobilierul potrivit dimensiunilor acesteia si bineinteles, iluminarea este la fel de importanta.

Ce mobilier alegi pentru gradina ta?

Indiferent daca gradina ta este de dimensiuni mici, trebuie sa ai in vedere anumite piese de mobilier atunci cand te hotarasti sa o amenajezi.

Astfel, trebuie sa ai in vedere un balansoar, un leagan sau un hamac, caci acestea vor fi extrem de potrivite pentru acele momente cand iti doresti sa te relaxezi in aer liber sau la lumina soarelui.

De asemenea, nu trebuie sa iti lipseasca o masa cu scaune, atunci pentru cand vrei sa servesti masa in aer liber sau pentru intalnirile cu prietenii.

Cum iluminezi gradina si curtea?

Chiar daca gradina casei tale este de mici dimensiuni, nu trebuie sa uiti ca iluminarea acesteia este importanta. Asadar, chiar daca beneficiezi de multa lumina naturala, trebuie sa iei in calcul si acele momente din timpul serii pe care vrei sa le petreci afara.

Astfel, opteaza pentru corpuri de iluminat diferite, mai puternice pentru zonele unde au loc anumite activitati, precum spatiul unde este amplasata masa sau gratarul si corpuri ce ofera lumina ambientala pentru celelalte zone.

Ce decoratiuni sunt potrivite pentru o gradina de mici dimensiuni?

Atunci cand vine vorba despre decoratiuni, acestea trebuie alese astfel incat sa se potriveasca stilului si personalitatii tale. Trebuie sa optezi pentru acele piese de decor care sa iti permita sa te bucuri de un loc primitor, confortabil, pe placul tau.

Trebuie insa sa ai in vedere ca spatiul sa nu fie aglomerat, sa nu existe foarte multe elemente decorative, pentru ca atunci nu vei mai simti acea senzatie de libertate, de aer curat si de soare.

Cand vine vorba despre alei, ai la dispozitie mai multe materiale de finisaj, astfel incat acestea sa se afle in concordanta cu stilul general al casei si gradinii. Poti alege ca aleile sa fie pavate, din beton, caci acestea sunt o varianta moderna de amenajare si sunt si foarte rezistente in timp. Daca vei opta pentru a amenaja aleile cu ajutorul dalelor, atunci gradina va avea un aspect inedit si modern. Pentru alei deosebite din punct de vedere vizual, poti opta pentru ca acestea sa fie amenajate cu pietris.

Totusi, pentru a te simti cu adevarat in largul tau, este recomandat ca gradina si casa sa fie amenajate in stilul personal, care sa corespunda propriilor preferinte, insa tine cont de caracteristicile si dimensiunea spatiului disponibil.