Nu există nici o îndoială că trend-ul retro are un impact imens asupra mobilierului pentru adulţi. Aţi auzit vreodată că dacă păstraţi hainele sau anumite piese de mobilier pentru 20-30 de ani, acestea vor reveni la modă? Design-ul de mobilier adulţi este asemănător cu cel de modă: designerii se inspiră din trecut şi îl completează cu detalii moderne.

Dacă doriţi să aduceţi un update căminului vostru dar nu ştiţi de unde să începeţi, urmaţi sfaturile de mai jos pentru a obţine cele mai bune rezultate!

  1. Alegeţi o epocă de care sunteţi îndrăgostiţi

Mobilierul retro se bazează pe puţine „săpături” în trecut şi pe alegerea perioadei care vă place cel mai mult. Majoritatea tind să prefere perioada dintre anii 30 şi 60, cu puţine preferinţe pentru mobilierul uşor kitsch al anilor 70-80. Fiecare trend în mobilierul pentru adulţi are anumite modele, culori şi finisări care vor rezona diferit cu gusturi şi preferinţe diferite.

  1. Alegeţi mobilier care să se potrivească arhitecturii căminului

Arhitectura căminului vostru vă poate ajuta să alegeţi mobilierul perfect. Foarte mulţi arhitecţi au experienţă şi în design-ul de mobilă. Căutaţi în trecut pentru a afla dacă stilul vostru preferat va completa mobilierul pentru adulţi ales.

  1. Iluminat retro

Dacă adoraţi lampadarul arcuit retro cu un abajur imens al anilor 70 sau spoturile anilor 60, iluminatul este o parte esenţială a unui decor bazat pe mobilier retro pentru adulţi. Discutaţi cu magazinul preferat de accesorii pentru iluminat pentru a descoperi stilul retro preferat.

  1. Bucătării vintage pentru nostalgici

Bucătăriile au evoluat foarte mult de-a lungul timpului, iar electrocasnicele şi mobilierul retro care recreează o scenă din restaurantul preferat sunt un trend minunat. Stilul anilor 50 al restaurantelor cu contraste cromatice puternice poate fi recreat în propria bucătărie. Piese de artă pop, faianţă colorată, podele vibrante şi mobilier combinat cu electrocasnice din inox sau în culori pastelate – ideale pentru o bucătărie care vă va face să dansaţi de bucurie.

  1. Alegeţi accesorii care adaugă un apel retro

Mobilierul retro pentru adulţi are nevoie de accesoriile potrivite pentru efectul complet: oglinzi, ceasuri vintage, colecţii eclectice de farfurii. Dacă nu sunteţi pregătiţi pentru angajamentul unui decor retro total sau dacă doriţi o atmosferă mai subtilă, încercaţi să adăugaţi accesorii mici în întregul cămin. Alegeţi cutii colorate din metal pentru a adăuga o tentă nostalgică unei noptiere şi încercaţi târgurile de vechituri sau artizanat pentru a descoperi cele mai frumoase accesorii retro.

  1. Ce trebuie să ştim când folosim mobilier retro pentru adulţi

Foarte multe companii de mobilier au game care reproduc aerul nostalgic şi retro de care suntem îndrăgostiţi. Dacă vă hotărâţi să folosiţi mobilier autentic sau vintage, asiguraţi-vă că aţi luat toate măsurile de siguranţă atunci când îl recondiţionaţi sau vopsiţi. Ţineţi minte că mobilierul vechi poate fi vopsit cu vopsele şi lacuri toxice şi luaţi măsurile necesare pentru a vă proteja.

  1. Culori şi materiale textile contrastante în dormitor

Nimic nu spune vintage la fel ca un dormitor al contrastelor. Anii 70 au fost o eră minunată a lămpilor cu lava, imprimeurilor electrice în culori tari şi forme dinamice. Portocaliu, verde, mov, turcoaz şi galben erau culorile preferate. Aplicaţi aceste idei mobilierului de adulţi din dormitor: o tăblie din catifea, perne vibrante, covoare pufoase şi un tapet care îţi sare în ochi. Ce dormitor nu va arăta psihedelic cu aceste combinaţii?

  1. Descoperiţi o culoare sau un element retro care să inspire tot mobilierul pentru adulţi

Dacă nu aveţi o epocă preferată, încercaţi să vă lăsaţi inspiraţi de culoarea preferată a unei canapele, lămpi sau tapet. Veţi fi surprinşi de cum o cameră întreagă poate fi inspirată de o singură culoare: de la mobilier la cele mai mici detalii. Cine nu ar adora accesorii turcoaz într-o bucătărie albă complet?

  1. Găsiţi inspiraţie în viaţa de zi cu zi

Recent a exista o revenire a televiziunii, filmelor, modei şi designului vintage. Dacă nu ştiţi ce mobilier retro pentru adulţi să alegeţi, căutaţi pe net modelele culturale favorite. De la celebrităţi la oameni obişnuiţi, toată lumea îşi creează o lume vintage cu elementele favorite.

Pe voi ce vă inspiră atunci când vă alegeţi mobilierul pentru adulţi?