Designul bailor a devenit din ce in ce mai pretentios, dar in egala masura si plin de oportunitati cand vine vorba de stil si confort. Fie ca vorbim despre o baie mica sau de un spatiu cu o libertate de a reconstrui si decora, functionalitatea, dar si stilul ar trebui sa fie cuvintele care sa guverneze proiectul de redecorare/reconstruire a baii ideale.

Stilul Gatsby al anilor 1920 combinat cu caracteristici actualizate uimeste prin diversitate, eleganta si revine in tendintele de design interior al bailor, tocmai pentru ca isi pastreaza autenticitatea prin imbinarea unui stil vechi cu instalatii moderne. Liniile drepte intalnesc cercuri, iar albul insotit de culori precum auriul ramei de oglinda din alama, nuantele de gri ale gresiei si elementele decorative negre sau aurii ale gresiei inspira un stil curat, ordonat, dar si usor sofisticat. Finisajele antice din alama sunt tot mai preferate printre designeri si decoratori, iar contrastul creat intre stralucirea gresiei portelanate si negrul mat al detaliilor cucereste ochiul privitorului.

Un alt trend este maximizarea spatiului baii prin renuntarea la cada in favoarea unui dus mai aerisit integrat in designul baii. Cabinele de dus nu mai sunt de mult un icon in designul interior al baii, in detrimentul acestora revenind simplitatea si stilul elegant al unui dus cu finisaje moderne dar minimaliste. Cu podele de o calitate superioara si placute la atingere, dusurile de acest tip, integrate in designul spatiului creat, ofera flexibilitate si in alegerea unor stiluri cat mai personalizate si diverse. Desigur, in acest caz, materialele folosite, de o calitate inalta sunt esentiale intr-un proiect de acest gen.

Pentru a oferi baii senzatia unui spatiu mai deschis, foloseste texturi liniare si scheme de culori monocromatice, ia in considerarea instalarea unei zone de dus deschise care sa permita adancimea completa a spatiului si bineinteles oglinzi mari care sa creeze un spectru extins.

Desigur, orice stil ai alege, fie unul mai traditional, fie altul mai pretentios ca cel descris mai sus, la definirea acestuia contribuie intr-adevar detaliile, dar in egala masura si materialul sau modelul/culoarea gresiei si/sau a faiantei. Poti alege o gresie care imita marmura pentru un stil mai elegant, pretentios sau un model de faianta cu motive jucause, care sa readuca culoarea in spatiul creat. Totodata, stilul traditional reinventat si imbinat cu alte stiluri, precum cel industrial sau cel eclectic, prin imbinarea de motive diverse care sa ofere personalitate spatiului marcheaza in continuare un trend in decorarea de bai.

Recomandarea noastra pentru un stil inconfundabil si la preturi scazute este gresia si faianta portelanata de baie Gresmalt cu diferite modele care sa dea baii tale stilul care te reprezinta si iti ofera confortul dorit. Poti alege dintr-o gama larga de colectii marca Gresmalt, la preturi convenabile, stilul si modelul preferat pe care doresti sa il integrezi perfect cu peretii, mobilierul de baie si obiectele sanitare.