Redecorarea spatiului in care locuiesti este una dintre rezolutiile pe care le pregatesti pentru Anul Nou? De ce sa nu incepi de aici – am folosit cele mai de incredere surse din design pentru a prezice ce-ai sa vrei sa ai in casa in 2017.

Desi parca mai ieri preaslaveam noul an, designerii de interior deja traiesc anul 2017, si este fundamental diferit in materie de trenduri fata de 2016. 

CE SE POARTA

Texturile naturale – lut, teracota

Teracota si caramida vor fi din nou in plin trend in anul ce vine, iar acest tip de material calduros va inlocui actualele accente reci. Desi favorite suntplacile de lut cu finisaj mat, care pot constitui cu succes un perete de contrast intr-o baie sau o bucatarie de tipul open-space, nici placile cu finisaj rustic nu sunt defavorizate. Acestea aduc caldura si adauga character oricarei lucrari de amenajare interioara. Cea mai de success combinatie este aplicarea placilor de lut sau de teracota in zona semineului. Nu doar ca acest lucru va eficientiza incalzirea spatiului, dar efectul va va aminti de copilarie si de povestile spuse de bunici la gura sobei. 

Paturi cu tablii capitonate

Dormitorul este spatiul care va suferi cea mai mare schimbare in anul 2017. Accentul cade pe paturi, ale caror tablii sunt capitonate si decorate – spre deosebire de tabliile de lemn care domina in prezent piata.

Daca pana acum tabliile luxoase erau piesele de semnatura pentru dormitoarele vedetelor si pentru hotelurile scumpe, iata ca acum ele pot intra si in bugetul proiectelor modern de interior. In culori neuter sau dimpotriva – in cele mai indraznete tonuri -, tbliile de pat sunt metoda simpla si perfecta de a improspata un dormitor monoton sau de a adauga stralucire locului in care dormi. Te poti simti ca o vedeta intr-un pat cu tablia capitonata.

Pluta

Desi neobisnuit in planurile de amenajari interioare, acest tip de material a inceput sa fie din ce in ce mai apreciat de designerii din toata lumea. Acest lucru se datoreaza, pe de-o parte, faptului ca pluta este versatila si poate fi adaptada oricarui tip de proiect, chiar si celor cu bugete restranse. Pe de alta parte, acest material care adauga caldura si textura spatiului ajuta si la absorbtia zgomotului in casele noastre cu planuri din ce in ce mai deschise. Potrivita in egala masura in living, in birou si la baie, pluta este in centrul tendintelor de amenajari interioare in 2017.

Culori, culori, culori!

Culori demne de o regina. Tonurile pastelate si inghetate au ramas in trecut. E momentul sa schimbam trendul spre o paleta cosmica si sa favorizam  culorile metalice si nuantele de pietre pretioase. Designerii vad in acest curent care imbraca spatiul de locuit in materiale semitransparente si matasuri un mod de a adauga romantism si optimism in legatura cu viitorul, dar si cu trecutul.

Orice proiect de amenajare trebuie sa foloseasca elemente cheie care sa atraga atentia, pete neasteptate de culoare si jocuri cu lumini pentru a pune in valoare spatiul in care locuiesti, dar, in primul rand, pentru a oferi confort si bunastare.