Inapoi la scoala

Intoarcerea la scoala si la rutina zilnica nu este un lucru usor de facut nici pentru copil, dar nici pentru parinti. Pentru foarte multi oameni, toamna este anotimpul care marcheaza trecerea de la vara relaxanta, de la vacanta la momentul in care scoala incepe, iar parintii si copiii trebuie sa isi reintre in ritm.

In articolul de astazi, am pregatit o serie de sfaturi pentru ca tu sa ii faci tranzitia copilului tau de la vacanta la scoala mai usor si mai placut.

Asigura-i un mic dejun sanatos si echilibrat!

Ai grija ca scolarul tau sa manance in fiecare zi, inainte de a pleca de acasa. Prepara-i un mic dejun sanatos, care sa contina fructe si legume, dar nu uita sa il rasfeti si cu o gustare pe care el o prefera.

Adauga fructe si cereale in micul dejul al celui mic pentru ca ziua lui sa inceapa in forta, cu multa energie!

Pregateste-i un pranz haios!

Pentru ca el sa manance cu pofta pranzul sanatos pregatit de tine, schimba-i meniul cat de des poti sau taie-i fructele si legume in forme haioase.

O dimineata incepe bine daca ai avut un somn bun

Somnul este un factor extrem de important atat pentru a ne mentine sanatatea, dar si pentru a fi odihniti si plini de energie.

Nu uita ca tu, ca si adult, trebuie sa dormi cel putin 6 ore in fiecare noapte. Copilul tau are nevoie de cel putin 9 ore de somn in fiecare noapte pentru a putea sa se trezeasca plin de energie.

Pe langa orele de somn, asigura-te ca micutul tau nu bea sucuri acidulate inainte de somn si nu mananca alimente care il fac sa fie energic. In acest mod, te vei asigura ca el adoarme rapid si are parte de un somn odihnitor.

De asemenea, ai grija ca salteaua pe care doarme cel mic sa fie una calitativa, fara arcuri.

Faceti ghiozdanul impreuna!

Ajuta-l pe cel mic sa se acomodeze cu noua rutina si faceti ghiozdanul impreuna. Puteti sa va uitat impreuna pe orar si sa va asigurati ca nu a uitat niciun caiet, manualele sau culegerile Clubul Matematicienilor.

Ocupa-te de el!

Pentru ca cel mic sa nu resimta oboseala, asigura-te ca il mentii activ si ca il ajuti si sa se distreze. O data pe saptamana iesiti in pacul de distractii sau mergeti la un film amuzant. Lasa-l sa isi aleaga activitatile care ii plac pentru ca el sa aiba forte noi pentru noua saptamana de scoala!

Daca vei avea grija ca micutul tau sa manance sanatos, sa fie activ, sa invete, dar sa se si distreze, ii vei asigura un stil de viata sanatos si echilibrat cu care se va obisnui si pe care il va urma mereu!