Stilul Art Deco a fost foarte popular in anii ’20, a cazut in dizgratie dupa 1930 si a revenit in forta in 1950. Se pare ca istoria se repeta si astazi este din nou un curent la moda, care tinde sa capteze atentia contemporanilor nostri.

Ce este stilul Art Deco?

Este un stil arhitectural elegant, aparut in New York, prima data la cladiri, ca mai apoi sa acapareze absolut toate piesele din viata noastra: mobilier, bijuterii, masini, ceasuri sau elemente de decor. Piesele Art Deco sunt simetrice si se disting foarte usor, beneficiind de numeroase influente, cum ar fi cea a cubismului, a stilului neoclasic sau a modernismului.

Stilul Art Deco este un stil de lux si de clasa inalta si foloseste materiale de cea mai buna calitate. Desi pare o solutie foarte scumpa, iti poti decora casa in acest stil fara probleme si fara cheltuieli prea mari.

Cum sa te bucuri de stilul Art Deco?

Pereti, podea, draperii sau mobilier, toate pot purta amprenta art deco si pot fi extrem de elegante. Daca vrei sa iti amenajezi podeaua in stilul art deco, este bine sa mergi pe alb si negru. Practic, poti crea mai multe zebre asimetrice pe propria podea. Poti gasi magazine care vand parchet art deco, sau poti opta pentru diversele magazine de antichitati pentru a descoperi ceea ce te intereseaza. Daca nu gasesti piese de parchet pe placul tau, intotdeauna exista posibilitatea vopsirii.

In ceea ce priveste peretii, acestia trebuie sa fie amenajati cu numeroase forme geometrice, extrem de simple si elegante. Poti opta pentru linii in zig zag, pentru patrate sau pentru diverse linii curbate. Evident, pe langa acestea poti aduce un aspect metalic care sa ofere ideea de incapere futurista. O oglinda cu unghiuri drepte postata pe unul dintre pereti poate sa fie o alegere excelenta care sa imbogateasca stilul.

Daca vrei draperii si perdele Art Deco, este foarte simplu. Tot ce trebuie sa faci este sa optezi pentru aceleasi culori, alb – negru, cu care nu ai cum sa dai gres. Evident, poti sa te folosesti si de alte culori, insa trebuie sa analizezi cu atentie fiecare detaliu.

Mobilierul pare a fi cea mai scumpa solutie art deco, deoarece necesita materiale de buna calitate, cum ar fi lemn de mahon, piele sau diverse elemente metalice. Daca stai sa te gandesti bine insa, o astfel de piesa de mobilier iti poate servi ani de zile, asadar, merita investitia.