In ziua de zi, parintii isi dau foarte mult interesul atunci cand decoreaza interiorul camerei copilului lor. Deoarece copilul isi petrece cea mai mare parte a timpului in camera sa, toate lucrurile trebuie sa fie perfecte in mediul in care el doarme, se joaca si studiaza. Culorile si mobilierul ar trebui sa fie concepute in asa fel incat sa se potriveasca cu personalitatea copilului, pentru ca micutul sa se simta confortabil si relaxat in micul sau spatiu personal.

Iata ce puncte trebuie sa ai in vedere atunci cand decorezi camera copilului tau:

Varsta copilului – Decorarea camerei depinde de varsta pe care o are copilul. Camera unui copil mic trebuie sa fie complet diferita de cea a unui adolescent. Pentru copiii mici, trebuie sa se puna la dispozitie destul spatiu pentru a se deplasa. Un patut si un balansoar sunt singurele lucruri necesare din punct de vedere al mobilierului. Acesta ar putea sa aiba, de asemenea, un dulapior pentru hainute. Pe de alta parte, camera unui adolescent ar trebui sa aiba un pat, birou de studiu, scaune, dulapuri, etc. Poti utiliza unele postere de desene animate pentru a decora camera copilului tau daca el este un pre-adolescent. Atunci cand copiii cresc, insa, ei incep sa aiba alte gusturi si sa prefere muzica rock si posterele cu celebritati, pe care vor dori sa le afiseze pe peretii lor.

Culorile – Copiilor le plac culorile intense, asadar ei vor dori sa aiba camere decorate cu nuante luminoase. In timpul adolescentei, copiii sufera o multime de schimbari atat fizice, cat si psihice. In cazul in care copilul tau creste foarte mult in inaltime, poti alege culori pastelate pentru camera sa, deoarece acestea au un efect calmant. Cu toate acestea, poti opta in continuare pentru culori puternice atunci cand alegi asternuturile pentru patul sau.

Lumina – Iluminatul este un aspect important pentru camera unui copil, fie ca acesta are scopul de a ajuta la studiu sau la orice alta activitate. Lampile de masa, luminile pandantiv si becurile de noapte sunt o necesitate pentru camera copiilor.

Mobilierul – Mobilierul cu nuante tonice este in voga in ziua de azi. Acesta este potrivit atat in zilele friguroase, cat si in cele de vara. Asadar, poti selecta mobilier pentru camera copilului tau in lemn natural. Poti folosi mobilier multifunctional in camera sa, care nu numai sa arate bine, dar sa ofere, de asemenea, mult spatiu si locuri de depozitare a obiectelor necesare unui copil.