Mirosul este unul dintre cele mai puternice simturi pe care le avem. Simplul miros de dovleac poate declansa amintiri ale vacantei, in timp ce mirosul de nuca de cocos ne poate duce cu gandul la verile petrecute pe plajele exotice. Din acest motiv, aromele de lumanari pe care le alegem au tendinta de a evoca amintiri puternice. Cu toate acestea, nu toate lumanarile sunt fabricate din cele mai sigure ingrediente. Pentru a te asigura ca alegi cele mai sanatoase si sigure lumanari disponibile, iata cateva informatii utile in acest articol.

Unele dintre primele lucruri pe care ar trebui sa le eviti atunci cand achizitionezi lumanari pentru casa ta, sunt cele care contin elemente din petrol. Parafina care este utilizata in realizarea unor lumanari este facuta din reziduul ramas in urma rafinarii petrolului. Lumanarile care contin parafina trebuie neaparat evitate!

Multe dintre lumanarile conventionale, care sunt disponibile in magazinele din ziua de azi, desi ofera arome parfumate extrem de placute, ele sunt, din pacate, poluante pentru aerul din casa. Funingimea care este produsa atunci cand aceste lumanari sunt arse pot contine un amestec de substante chimice toxice, inclusiv benzen si toluen. Acesti compusi sunt deseori legati de leziuni neurologice si cancer. Inainte de a cumpara orice lumanare, ar trebui sa citesti cu atentie lista ingredientelor pentru a te asigura ca aceasta nu contine nici una dintre substantele chimice nocive.

Daca iti plac aromele oferite de lumanarile parfumate, ar trebui sa alegi doar acele lumanari care deriva mirosuri din uleiuri esentiale. Lumanarile care sunt realizate din arome sintetice contin adesea ftalati. Aceste tipuri specifice de substante chimice sunt, de multe ori, folosite pentru a crea parfumuri din lumanari. Atunci cand achizitionezi lumanari, ar trebui sa alegi intotdeauna cea mai sigura optiune, iar atunci cand vine vorba de mirosuri, cea mai sigura optiune este uleiul esential. Mirosurile date de uleiurile esentiale sunt derivate din plante sau flori si nu contin aditivi chimici ce pot fi daunatori atunci cand lumanarile sunt arse.

Daca iti place sa arzi lumanari in casa ta, nu trebuie sa-ti fie teama de eventualele pericole la care te supun acestea. Exista cateva optiuni de lumanari sanatoase care iti vor permite sa te bucuri de frumusete si arome deosebite in orice camera din casa ta. Una dintre optiunile cele mai sanatoase disponibile pe piata este lumanarea din soia. Aceasta este realizata din soia si arde mai mult decat lumanarile traditionale. O alta optiune sanatoasa este lumanarea din ceara de albine. Aceste lumanari sunt gasite, de obicei, in pietele de agricultori si in magazinele de specialitate. Ceara de albine este naturala, non-toxica, non-poluanta si poate curata aerul de interior de mirosurile neplacute si de alergeni.