Locuiesti intr-un apartament de mici dimensiuni si doresti ca acesta sa para mai mare? Exista o multime de trucuri care pot ajuta la amplificarea vizuala a spatiului de locuire.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci o camera mica sa para mai mare:

Lumineaza camera!

Acesta este un sfat bine cunoscut, dar multi oameni nu il pun in aplicare. Exista mai multe moduri prin care poti realiza acest lucru. Cele mai comune modalitati sunt: folosirea luminii, agatarea oglinzilor in mod strategic astfel incat acestea sa para a fi niste ferestre luminoase, folosirea perdelelor cu valance si a mini jaluzelelor.

Cand vine vorba de podea, ar trebui sa iei in considerare refacerea acesteia daca locuinta este proprietatea ta personala. Daca, insa, esti doar un chirias in locuinta in care traiesti, ai putea sa utilizezi un covor de nuante deschise.

Fii organizat!

Pentru a preveni aglomerarea camerei tale cu fel si fel de obiecte, incearca sa iti depozitezi lucrurile pe care nu le prea folosesti in mod regulat intr-un dulap. Daca folosesti o multime de documente, ar trebui sa iei in considerare achizitionarea unui cabinet de depunere a documentelor importante, de care ai nevoie pe viitor.

Este, de asemenea, intelept sa iti mentii camera in ordine si sa iti faci patul in fiecare zi. Ar fi indicat, totodata, sa iti cureti camera cat mai des. Cand faci acest lucru, asigura-te ca hainele si pantofii sunt intotdeana la locul lor potrivit.

Foloseste mobilier din sticla sau din material de culoare alba!

Expertii spun ca utilizarea unui mobilier prea mare face un spatiu sa para mai mic, lucru care, probabil, nu vrei sa se intample tocmai in locuinta ta de dimensiuni reduse. Daca ai o camera care este deja prea aglomerata, nu ar fi indicat sa mai adaugi o canapea. Cel mai bine este sa folosesti corpuri de mobilier clare. De pilda, ai putea investi intr-o masuta de cafea din sticla.

Ar trebui, de asemenea, sa iei in considerare investirea in bucati de mobilier multifunctionale. De exemplu, poti cumpara un pat mai inalt, care sa aiba sub el o platforma cu sertare, in care sa poti depozita rezervele de lenjerie de pat si alte lucruri necesare intr-un dormitor.