Daca ai ales sa te muti intr-un conac rustic sau sa-ti amenajezi o locuinta intr-o zona mai putin populata precum Culoarul Rucar-Bran, regiunea Satic, comunitatile din zona Muntilor Apuseni sau oricare alt loc din tara, e timpul sa afli cateva trucuri care te vor ajuta sa-ti amenajezi bucataria cu produse care sa se integreze perfect conceptului de rustic.

Inainte de a vorbi de piesele de mobilier si celelalt accesorii, e deja cunoscut ca un element omniprezent in orice bucatarie este chiuveta. In cazul unei locuinte rustice, o chiuveta din inox sau acril ar strica tot feng-shui-ului locului si atunci trebuie sa optezi spre alte materiale. Din fericire, exista solutii si mai nou, designerii de interior au descoperit calitatile pietrei naturale.

Chiuvetele din piatra naturala (calcar, granit, marmura, ardezie, steatita) sunt cele mai indicate pentru a oferi bucatariei un aspect rustic. O chiuveta realizata din astfel de materiale va da unicitate bucatariei, si asta pentru ca fiecare model este unic. In plus, se remarca printr-o rezistenta termica foarte buna si durabilitate.

In plus, o chiuveta din piatra naturala nu prinde mucegai sau rugina si se curata mult mai usor. Dar asta nu inseamna ca daca n-ai o casa undeva la tara sau o locuinta de vacanta nu poti sa-ti pui si la bloc o chiuveta din piatra naturala. Chiar si apartamentul tau se poate amenaja intr-o tenta rustica sau, cel putin bucataria.

E suficient sa optezi pentru mobilier minimalist din lemn cu imprimeuri traditionale, sa asezi niste flori pe pervazul de la geam si sa ai la vedere farfurii si vesela din portelan frumos colorat si deja totul va arata altfel in bucataria ta.

Daca vrei sa fii riguros si stii ca oricum doreai sa-ti reamenajezi locuinta, poti opta in locul gresiei reci la un parchet din lemn autentic si un tavan fals pe grinzi de lemn. Peretii zugraviti simplu si accesorizati cu obiecte populare, linguri de lemn, vase de gatit .

In plus, dupa montarea chiuvetei din piatra naturala, trebuie sa stii ca intr-o bucatarie rustica sunt prezente numeroase elemente din lumea vegetala (fructe, legume, spice de grau, ierburi etc.), care sunt puse in evidenta in vase din sticla transparenta sau sunt tinute la vedere in cosuri din rachita ori din alte fibre naturale. O sa retraiesti practic copilaria de la bunici perpetuu, ori de cate ori vei pasi in bucatarie.