Bucataria este unul dintre cele mai importante locuri ale unei case. Aceasta este in mod constant utilizata pentru un motiv sau altul. Asadar, trebuie sa ai in vedere faptul ca dalele pe care le utilizezi pentru decorarea bucatariei nu trebuie sa fie doar un element estetic, ci, de asemenea, unul de durata si usor de curatat.

Nu stii ce tip de gresie si faianta sa folosesti pentru bucataria ta? In acest articol vei gasi mai multe categorii diferite de dale, toate putand fi potrivite pentru o bucatarie utilizabila si atragatoare.

 

Iata care sunt cele mai bune categorii de dale pentru bucatarie:

Prima categorie este gresia oglinda. Aceste dale sunt asamblate impreuna pentru a crea o suprafata uniforma si stralucitoare, ca o oglinda. Tipul acesta de dale este potrivit pentru anumite locuri din bucatarie, cum ar fi locul de langa chiuveta, cel de langa aragaz si in camara. Aceste dale arata foarte elegant si denota mult stil si bun gust.

Urmatoarea categorie de dale este gresia diagonala. Dupa cum sugereaza numele, aceste dale sunt aplicate in diagonala. Acestea ar putea fi mai scumpe decat gresia normala si s-ar putea sa ai nevoie de un numar mai mare de placi decat de obicei, cam cu 10% mai mult, astfel incat sa poti finaliza lucrarea. Dalele in diagonala necesita, de asemenea, munca mai intensa, asadar sa te astepti ca pretul muncitorilor sa fie si acela mai mare decat in mod normal.

Un alt tip de gresie este gresia metrou. Aceasta este folosita in statiile de metrou din intreaga lume si denota o frumusete atemporala. De asemenea, nu poate da gres in bucataria ta. Vrei ca locul in care gatesti sa arate intr-un mod special? Incearca sa aplici gresia metrou pana spre tavan, pentru a da un aspect clasic si modern, in acelasi timp.

Gresia mozaic personalizata este una dintre cele mai frumoase tipuri de dale. Daca ai suficient buget pentru a achizitiona acest tip de gresie, nu ezita sa o aplici in bucataria ta, deoarece va arata uimitor!

Un alt tip de gresie este cunoscut sub numele de gresie herringbone. Aceste dale vor ajuta la adaugarea unui plus de textura pentru bucataria ta. Gresia herringbone poate fi achizitionata pe o plasa de copt, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa aplici fiecare piesa in parte.