Din ce in ce mai multi oameni isi doresc o casa pe pamant. Gradina parca iti ofera ceva mai multe avantaje, mai mult aer liber si mai mult spatiu iar posibilitatea de a nu avea vecini este extrem de tentanta pentru noi. Daca alegem o locatie la marginea orasului, s-ar putea sa descoperim ca o casa este la fel de scumpa ca si un apartament.

Amenajarea casei insa, poate sa fie un adevarat chin, mai ales atunci cand vine vorba despre exteriorul sau . Mobilierul de gradina, plantele, gazonul, aleile, toate conteaza extrem de mult pentru o imagine cat mai placuta pe care urmeaza sa o aiba casa. De asemenea, conteaza foarte mult casa si acoperisul sau, care sunt, de fapt, punctele centrale al intregului ansamblu.

Care sunt sfaturile specialistilor pentru o amenajare perfecta a gradinii si a exteriorului casei?

  • Opteaza pentru minimalist. Daca vrei o casa moderna, elementele minimaliste sunt, fara doar si poate, cele mai apreciate. Fotolii de gradina cat mai simple, gazon verde si simplu….simplu! Totul functioneaza atunci cand este simplu.
  • Alege sa folosesti panouri solare. Daca alegi niste panouri solare presurizate, acestea pot creste imaginea futurista a casei si pot veni la pachet cu o multime de alte beneficii, cum ar fi apa calda gratuita. Incearca sa pastrezi si acest element cat mai minimalist cu putinta, optamd pentru instalatii solare moderne.
  • Foloseste materiale naturale. Piatra naturala, lemnul sau pamantul pot fi solutii vechi, dar totusi extrem de moderne pentru a te bucura de aranjamente cu adevarat deosebite. Daca stii cum sa dozezi fiecare culoare si fiecare element, poti obtine rezultate cu adevarat uimitoare.
  • Foloseste-ti imaginatia. Gradina ta trebuie sa fie un spatiu unic, la fel si exteriorul casei. Atunci cand alegi sa iti zugravesti exteriorul, sa alegi acoperisul sau sa te joci cu elementele decorative, folosete-ti imaginatia si personalitatea. Poti obtine lucruri uimitoare, care sa te incante si sa te asigure de faptul ca locuinta ta va fi perceputa ca o locuinta futurista, aranjata cu bun gust.