Cu totii ne dorim o casa care sa ne reprezinte si care sa ne ofere tot confortul de care avem nevoie. Orice camera si orice casa trebuie sa reflecte putin din personalitatea celui care o ocupa si trebuie sa fie unica. Chiar daca te gandesti ca amenajarea unei case dupa propriile dorinte poate sa fie foarte costisitoare, vei descoperi ca nu este chiar atat de scump si ca exista elemente foarte interesante pe care le poti adauga fara sa cheltuiesti sau fara sa cheltuiesti multi bani.

Care sunt aceste elemente?

1) Florile. Adauga flori intr-o camera si poti sa zici ca i-ai oferit bogatia. Acestea sunt colorate, denota optimism si imbogatesc foarte placut aspectul camerei. Este indicat sa alegi flori naturale in detrimentul celor artificiale, deoarece daca sunt vii, florile iti ofera si o doza binemeritata de oxigen.

2) Pozele si tablourile. O poza in rama poate sa faca diferenta intre o camera monotona si una mai putin monotona. Evident, nu trebuie sa pui in toata camera poze cu tine, insa poti opta pentru peisaje deosebite si pentru culori vii si placute. Nu costa mult si ofera un efect deosebit oricarei incaperi. Pe langa asta, variantele sunt nelimitate, asadar, poti da frau liber imaginatiei.

3) Lumina. Daca ziua este indicat sa te bucuri de lumina naturala, noaptea te poti juca cu lumina si cu culorile pe care aceasta le ofera. Nu te sfii sa alegi becuri cat se poate de interesante, insa asigura-te ca acestea nu sunt obositoare pentru ochi si sunt relaxante. Vei descoperi ca iti place foarte mult sa faci aranjamente de lumina si cu siguranta iti vei personaliza fiecare camera in acest fel .

4) Oglinzile. O oglinda intr-o camera poate sa aiba un efect deosebit: acela de spatiu. Asadar, daca ai o camera mica, o oglinda poate sa fie solutia ideala pentru marirea acesteia. Incearca sa iti dotezi incaperile cu oglinzi cat mai mari, cu ornamente minimaliste.

5) Arta originala. Nu trebuie sa achizitionezi tablourile unor artisti faimosi, ci pur si simplu sa te bucuri de arta originala. Vei descoperi o multime de opere ale oamenilor care nu au inca un nume si care le vand la preturi modice. Acestea pot sa se potriveasca de minune in incaperea ta si pot sa ofere un avantaj urias: in cazul in care, spre exemplu, achizitionezi opera de arta de la un artist care devine cunoscut ulterior, poti obtine o multime de bani pe ea.