Ce inseamna “feng shui”?

Feng Shui sunt doua caractere chinezesti, care se traduc literal “vant” si “apa”. Acestea reprezinta un concept inradacinat in credinta chineza antica ce dateaza de acum 3000 de ani, care spune ca pozitia elementelor afecteaza fluxul de energie, sau chi. Aranjamentul corect al structurilor sau al mobilierului poate aduce noroc, in timp ce aranjamentul incorect al pieselor poate aduce ghinion.

 

Iata o lista scurta cu 3 reguli feng shui pentru casa ta, care, daca sunt aplicate, ar putea sa iti schimbe viata in bine:

  1. Patul

Dormitorul este un loc de relaxare, in care vii sa te odihnesti dupa o zi lunga de munca grea. Asadar, plasarea patului este un element crucial pentru un somn bun. Potrivit regulilor feng shui, nu trebuie sa existe ferestre sau usi in spatele sau in fata patului. Imagineaza-ti cum este sa fii culcat in pat, stiind ca exista o fereastra in spatele tau. In mod sigur, nu ti-ai simti dormitorul securizat in aceasta pozitie si ai avea senzatia ca ar putea exista spectatori la fereastra ta. In cazul in care fereastra se confrunta direct cu picioarele patului, te vei simti, de asemenea, incomod. Daca ai mai multe paturi intr-o camera, evita introducerea patului tau in fata usii, pentru a nu exista riscul de perturbare a somnului in cazul in care alte persoane tot deschid usa. Cea mai buna pozitie pentru pat este sa il plasezi in fata unui perete fara usi si fara ferestre.

  1. Canapeaua din sufragerie

La fel ca plasarea patului, canapeaua ar trebui sa fie asezata in asa fel incat, daca stai pe ea, sa poti observa fiecare persoana care intra in casa. Cel mai bine este ca aceasta piesa de mobilier sa fie plasata cu spatele la perete, langa zid, si cu fata spre usa.

  1. Biroul de acasa sau camera de studiu

Principala piesa de mobilier din aceasta camera este, desigur, masa. Plasarea mesei va determina daca te poti concentra asupra muncii tale, sau nu. Un mediu propice pentru munca este ideal pentru aceasta camera, iar elementul crucial care va obtine acest efect este plasarea mesei de lucru. La fel ca si patul sau canapeaua, biroul nu ar trebui sa stea cu spatele la usa. Tu faci ceva important, iar cineva da buzna in spatele tau, perturbandu-ti toata concentrarea. De asemenea, poti avea anumite lucruri secrete de facut, iar atunci cand stai cu spatele la usa, secretele tale ar putea fi dezvaluite. Acelasi lucru se aplica si la ferestre. Nu trebuie sa existe ferestre plasate in spatele mesei de lucru. In plus, masa nu ar trebui sa blocheze usa. Plasarea ideala a biroului in camera de lucru este cu spatele la un perete lateral sau la biblioteca. Daca ai o fereastra intr-o pozitie laterala, este un bonus. Astfel, vei avea mai multa inspiratie pentru munca ta.