Curatenia este modul prin care poti obtine o viata sanatoasa, ordonata si placuta. Chiar daca apelezi la servicii de curatenie, din ce in ce mai prezente pe piata din Romania, asta nu inseamna ca poti renunta de tot la facut curat prin casa. Vei mai spala vase, vei mai da din cand in cand cu carpa pe mobila, pentru a o curata de praf si vei mai curata chiuveta sau vasul de toaleta. Astfel, niste trucuri care te ajuta sa elimini pe cat posibil germenii si murdaria sunt foarte bine venite.

Iata, asadar, cateva trucuri care te vor ajuta sa te bucuri de o curatenie perfecta

Curata-ti buretele cat mai bine si lasa-l la uscat

Te-ai gandi ca buretele cu care speli vasele este un element curat, datorita cantitatii generoase de detergent. De fapt, acesta este unul dintre cele mai murdare obiecte din casa. Dat fiind faptul ca este umed si ca are o multime de resturi de mancare prin el, atrage o multime de bacterii care il colonizeaza. Daca iti doresti sa scapi de invazia bacteriilor, este bine sa il speli tot timpul foarte bine, sa il clatesti si sa il pui la uscat. Cel mai usor mod prin care il poti steriliza este sa il pui in cuptorul cu microunde pentru un minut.

Acorda o atentie sporita masinii de spalat

Masina de spalat rufe are un rol extrem de important. Ceea ce nu stiu majoritatea celor care folosesc un astfel de utilaj casnic este faptul ca masina de spalat poate sa acumuleze depuneri de piatra, extrem de daunatoare in timp. Acest lucru o face extrem de sensibila si solicita o curatenie frecventa pentru ea. Poti utiliza solutiile pe care le gasesti pe piata pentru a scapa de depunerile de calcar sau poti alege variante ceva mai naturale, cum ar fi sarea grunjoasa in combinatie cu otetul alb. Este bine sa iti speli masina cel putin o data pe luna, daca vrei ca aceasta sa functioneze ca la carte.

Electrocasnicele din inox imbacsite

Aragazul si alte electrocasnice realizate din inox tind sa capete un aspect imbacsit in timp. Este motivul pentru care trebuie sa le cureti frecvent. Acest lucru il poti face cu praf de copt si apa, solutie care este un adevarat inamic pentru suprafetele murdare ale produselor din inox. Vei obtine niste electrocasnice ca si noi, de care te vei putea bucura din plin.