Desene captivante, modele noi, materiale de avangarda… tapetul devine in prezent stilul aparte al casei.

Tapetul iti aduce aminte de casele de odinioara, intunecoase si cu desene ce probau gusturi indoielnice? Astazi, tapetul poate da distinctie si stil unei case: culorile si desenele s-au schimbat pentru a se adapta exigentelor moderne. Intalnim, astfel, tapet de design ce caracterizeaza zona de dormit sau specific unui antreu. Tapetul anilor 70, perfect pentru o imbinare cu o mobila vintage, sau tapet capabil sa scoata in evidenta o structura arhitectonica.

Imbinand culorile peretilor cu tapiteria, putem crea ambiente foarte sugestive, capabile sa oglindeasca personalitatea unei case si sa puna in valoare mobilierul si structura cladirii.

A nu se se face abuz de cantitate: se interzice tapitarea intregii camere! Mai bine sa optam pentru un singur perete sau o portiune, cum ar fi in spatele patului sau a divanului.

Chiar si materialele s-au schimbat, in comparatie cu cele de odinioara: uitati de suprafetele prafuite, azi suprafetele se pot spala. Iar materialele sunt naturale, nu degaja substante toxice in camera. Exista tipuri de tapet care necesita interventia unui specialist, dar sunt si tipuri de tapet adezive, pe care le poate aplica oricine.

Cum alegem tapetul. A alege tapetul potrivit poate parea greu: necesita putina rabdare si timp. In magazinele specializate vom gasi zeci de cataloage de rasfoit. Trebuie sa ne imaginam acel desen sau model special pe care il dorim pe peretele nostru. Trebuie luate in considerare culorile peretilor, culorile perdelelor si altele. Ar fi de preferat sa alegem mai intai hartia si apoi culorile ideale pentru combinatie. Chiar si un model stilizat in alb si negru nu trece neobservat. Daca nu iti plac culorile, iar in casa ta domina culoarea gri, exista solutii in alb-negru.

Pentru dormitor se recomanda culorile relaxante, precum albastrul deschis, combinat cu alte elemente pentru o atmosfera eleganta. Pentru camerele destinate copiilor exista o gama larga de produse. Culori aprinse, desene si modele vesele ce creeaza o imagine speciala camerei. Tapetul s-a adaptat, cu adevarat, oricarui ambient… chiar si in bai. Daca alegeti un material lavabil, puteti tapeta si aceasta incapere, fara probleme.

In prezent, diversele tipuri de tapet se diferentiaza si se disting prin desene moderne, proaspete, actuale. Daca preferati modelele cu flori, nu va faceti griji pentru un eventual efect “casa bunicii”, existand nenumarate desene de flori si plante ce dau casei o atmosfera naturala si soft.