Atunci cand iti decorezi camera nu trebuie sa te inspiri din reviste. Trebuie sa fii original, in asa fel incat sa poti personaliza spatiul asa cum vrei tu si trebuie sa tii cont de cateva criterii extrem de simple. Nu trebuie insa sa respecti in totalitate regulile.

Daca te-ai saturat de camerele albe, indrazneste sa te bucuri de culori vii si puternice. Incearca sa pui in camera elemente cat mai colorate, care nu se potrivesc in mod deosebit. Vei obtine o camera inedita, eleganta si personala.

De ce trebuie sa tii cont atunci cand iti amenajezi camera?

Primul lucru de care trebuie sa tii cont este combinatia de culori. Este ideal sa alegi fie culori complementare, fie culori analog. Astfel, poti opta, spre exemplu, pentru albastru cu oranj sau pentru albastru cu rosu. Impactul este unul foarte puternic iar rezultatul fizic este foarte placut.

Scopul pe care il ai conteaza si el foarte mult. Daca este o camera in care vrei sa te odihnesti, culori precum verde sau albastru pot fi extrem de placute. Daca este o camera destinata muncii, poti alege culori ce tind spre rosu, foarte aprinse, care te atrag sa fii activ.

Un alt lucru extrem de important este lumina. Asigura-te ca lumina din camera este puternica si incearca sa te joci cu ea. Daca nu este puternica, incearca sa alegi culori cat mai luminoase si becuri cat mai putin obositoare pentru ochi.

Nu in ultimul rand, este extrem de important sa alegi piese de mobilier din materiale de cea mai buna calitate. Incearca sa combini materialele in asa fel incat sa iti ofere un confort cat mai mare. Decorarea camerei este o adevarata joaca, asadar, bucura-te de fiecare element pe care il pui in aceasta. Decorand o camera iti poti scoate in evidenta spiritul de artist si te poti simti excelent. In plus, te poti bucura de un confort foarte mare, pe care il decizi tu.