Odata cu sfarsitul verii trebuie sa spunem adio inflorescentelor splendide de pe balcon, dar ne putem dedica plantelor verzi de apartament. Inceputul toamnei este momentul cel mai potrivit pentru a reinnoi plantele. Potrivit unor studii facute, plantele si florile din casa ne pot elibera de stres, prezenta lor contribuind la o atmosfera de pace si calm.

In acest sezon iti va fi foarte dificil sa alegi intre plantele verzi, precum yucca, dracena sau zamioculcas sau plantele inflorite, precum orhideele, anthurium sau medinilla. Fara a uita de plantele grase sau aromatice.

Orhideea este una dintre cele mai iubite plante de apartament. In prezent exista numeroase specii diverse, unele mai rezistente la clima europeana si destul de usor de intretinut. Alegeti orhideea Phalenopsis, una dintre cele mai usor de intretinut. Sau imponentul Cymbidium sau vesela Vanda. La momentul achizitiei, controlati daca planta este intr-o stare buna si cereti sfaturi cu privire la cel mai bun ingrasamant pentru aceasta tipologie de planta. Cu nuantele vii si cu frumusetea petalelor, orhideele confera o nuanta exotica si vesela locuintei.

Daca preferi culorile intense, alegeti anthurium, o planta de apartament provenita din America de Sud si apartinand familiei araceae. Pot fi intalnite exemplare cu inflorescente de culoare roz, violet, alb sau portocaliu. Este o planta sensibila la frig si la curentii de aer, are nevoie de caldura si lumina, dar nu trebuie sa fie expusa la lumina directa a soarelui. Fiind o planta fara o perioada de repaos vegetativ, va fi udata cu regularitate, fara a o lasa uscata pentru mult timp, dar evitand excesul de apa. Odata la fiecare 15 zile se va adauga ingrasamant in apa cu care se uda, astfel ca vom avea mereu flori noi.

Daca iubesti plantele cu flori, poti alege si medinilla, o planta cu origini tropicale, apartinand familiei melastomataceae. Infloreste, in principal, primavara, dar in sere putem intalni medinille inflorite chiar si in alte perioade ale anului. Are dimensiuni destul de mari: in vaza poate ajunge si la 120 cm inaltime. Necesita multa caldura, cel putin 18 grade Celsius. Secretul pentru cultivarea acestei plante este umiditatea: pe langa udarile regulate, este necesara o umezire a frunzelor cu o carpa sau cu un spray, chiar si in fiecare zi. Are nevoie si de un drenaj perfect al apei. Medinilla se va planta intr-un vas cu o parte nisip, o parte turba si o parte pamant de flori.

Pentru amenajarea in casa a unui spatiu verde cu un aer exotic, putem alege plantele grase. Usor de cultivat, sunt foarte rezistente si necesita putina atentie. Putem alege diverse specii de cactus sau plante suculente, moi si carnoase. Pot fi aranjate in mici sere de tip shabby chic sau putem alege exemplare mai mari, capabile sa personalizeze intregul ambient.