O casa este una dintre cele mai mari si mai importante realizari materiale pe care le poti avea in viata. Casa este importanta pentru om nu numai pentru faptul ca ii adaposteste familia, ci si pentru faptul ca aduna la un loc amintiri ale intregii vieti si denota personalitatea fiecarui membru al familiei.

Daca esti norocos, casa ta nu are nevoie de multa intretinere si poate arata spectaculos peste zece ani, la fel ca in prima zi in care i-ai calcat pragul. Cu toate acestea, este mult mai probabil sa existe unele zone ale casei tale, care sa necesite mici imbunatatiri.

Iata cateva mici schimbari pe care le poti face in casa ta, care pot face mari diferente atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere uzual:

Vopseste peretii intr-o culoare noua!

Aceasta este una dintre cele mai putin costisitoare imbunatatiri pe care le poti face in casa ta. Vopsirea peretilor intr-o alta culoare, cu siguranta, va face o mare schimbare estetica a caminului tau. Culoarea peretilor unei camere ii ofera acesteia o stare de spirit, iar un strat proaspat de vopsea ofera intotdeauna un sentiment de noutate, chiar si in cazul in care casa este foarte veche. Poti fii indraznet si sa alegi o culoare puternica, cum ar fi verde sau rosu aprins, dar cea mai sigura varianta este vopsirea peretilor in nuante mai deschise sau mai inchise decat culoarea initiala a peretelui. In acest caz, desi nu ai mult de lucru, diferenta va fi destul de evidenta.

Pune un covor nou!

Desi in ziua de azi multi oameni prefera sa renunte de tot la covoare, pe piata exista o multime de tipuri de covoare superbe care pot oferi eleganta si caldura sufrageriei sau dormitorului tau. Cu toate acestea, trebuie sa tii in vedere faptul ca alegerea unui covor trebuie sa depinda de culorile zidurilor si de designul camerei in care vrei sa il pui.

Schimba corpurile de iluminat!

Schimbarea corpurilor de iluminat din camerele casei tale este o alta modalitate ieftina de ameliorare a aspectului caminului tau. Fie ca schimbi corpurile de iluminat suspendate din bucatarie si din sufragerie, sau lampile de masa din dormitor si candelabrul din camera de zi, actualizarea acestor piese de iluminat se face foarte repede si usor, lasand o impresie cu totul diferita asupra intregii incaperi.