amenajarea unui apartament în București

Pentru a găsi mereu idei de amenajare a unui apartament în București, ar trebui să urmăriți blogurile și paginile de Facebook, respectiv Instagram care se ocupă cu decorarea spațiilor de interior. Puteți, de asemenea, să vă inspirați și de pe Pinterest, însă recomandarea noastră este să apelați la profesioniștii locali, care se pot raporta la mobila și spațiile disponibile în capitală.

Majoritatea sfaturilor de pe internet fac referire la apartamentele mari din afară, iar bugetele sunt pe măsură. Dacă luăm în calcul faptul că în țara noastră, tinerii abia reușesc să își achiziționeze un apartament cu două camere, ar fi greșit să vă căutați inspirația pe un blog dedicat caselor imense din S.U.A.

În primul rând, Pinterest și site-urile din afară sunt în general axate pe bucătăriile mari, open-space și dotate cu electrocasnice de ultimă generație. Deși arată frumos în poze, s-ar putea ca voi să vă doriți de fapt să aflați cum vă puteți folosi de spațiul mic de care dispuneți.

În al doilea rând, amenajarea unui apartament sau a unei case nu ar trebui să coste mult. Bineînțeles, noi nu avem încă dezvoltat simțul de a face cumpărături impulsive pe Amazon pentru orice, dar există totuși proiecte DIY pe care le puteți face cu un buget mic.

Nu în ultimul rând, modificările aduse apartamentului trebuie să fie practice. Nu putem să ne apucăm să dărâmăm pereți, ori să dăm găuri cu bormașina ori de câte ori avem chef de o redecorare. Trebuie să ținem cont și de vecini, motiv pentru care, blogurile din afară nu sunt de foarte mare ajutor.

Câteva idei de amenajare apartament în București

  • Creați pereți din piese de mobilier

Știm că spațiul este mic, așa că trebuie să vă folosiți de fiecare anexă, balcon, corp de iluminat sau accesorii pentru a crea iluzia de spațiu. Dacă locuiți într-o garsonieră spre exemplu, puteți crea un perete fals dintr-o bibliotecă. În acest fel, puteți delimita spațiul pentru oaspeți de cel personal, fără a fi nevoie să construiți pereți întregi. Această modificare nu ocupă mai mult spațiu și arată și foarte bine.

  • Schimbați des lenjeriile, fețele de perne și păturile

Oamenii simt deseori nevoia de schimbare, în special în casă. În loc să vă apucați să cumpărați în fiecare an ceva nou, cumpărați de la bun început diferite fețe de perne, lenjerii. Pături și covorașe. În acest fel, de fiecare data când dați la spălat un set și puneți un altul, pentru o periodă va părea că ați redecorate întreaga casă.

  • Piese de mobilier inedite

Mobila costă. Indiferent de magazinul din care o veți achiziționa, veți ajunge la aceeași concluzie. Cu toate acestea, puteți realiza piesa de mobilier inedite dacă o restaurați pe cea veche. Cu siguranță bunicii voștri au un scaun, ori o masă veche care își caută o nouă casă. De asemenea, puteți transforma o scară fie din lemn, ori din metal, în rafturi pe care să puneți cărți, ori diverse produse pentru curățenie. În acest fel, creați acel stil industrial foarte în vogă.

După cum puteți observa, amenajarea nu presupune întotdeauna mult timp de pregătire și bugete enorme. Trebuie doar puțină imaginație și informare din surse credibile.