Numeroasele inundatii si evenimente atmosferice duc la o necesitate din ce in ce mai mare de hidroizolatie. Fie ca este vorba despre hidroizolatii fundatii sau despre hidroizolatii terase, cel mai intalnit material cu care trebuie sa se lucreze este betonul. Betonul prezinta proprietati foarte bune, in momentul in care este turnat in fundatii, insa are o mare problema, iar aceasta este faptul ca este impermeabil. Din acest motiv, necesitatea unor hidroizolatii beton este extrem de mare, deoarece lipsa lor poate duce la probleme semnificative. Astfel, pot aparea pereti plini de mucegai si de igrasie si automat, pot aparea si diverse boli pentru oamenii care locuiesc in case neizolate.

Cum se aplica hidroizolatii pe beton?

Una dintre cele mai simple metode prin care betonul poate fi izolat impotriva umezelii, este prin amestecarea cu materiale hidroizolante. Acestea transforma intreg betonul intr-un material impermeabil si rezolva o multime de probleme. Din pacate, nu este suficient, fiind necesara si hidroizolarea cu alte materiale. Este bine ca in momentul in care alegi o firma care sa iti hidroizoleze fundatia sau terasa, sa optezi pentru o firma cu experienta mare si cu un feedback bun din partea clientilor. Motivul este simplu: exista numeroase materiale folosite pentru hidroizolatii si sunt sanse ca, o firma fara experienta sa nu aleaga tocmai materialele perfecte. Cum nu este bine sa iti asumi niciun risc in acest sens, chiar daca initial este ceva mai costisitoare, este bine sa optezi pentru o firma care sa iti poata oferi toate beneficiile si care sa iti ofere hidroizolatii de buna calitate pe termen lung.

Cate tipuri de hidroizolatii exista

Piata este plina de materiale hidroizolante, care mai de care mai interesante. Daca iti doresti hidroizolatia fundatiilor la exterior, poti opta pentru membrane bituminoase extrem de performante si pentru straturi de nisip, care sa rupa capilaritatea si sa elimine posibilitatea de infiltrare a apei. Pentru interior, simplul amestec al betonului cu materiale hidroizolante poate sa fie suficient. In ceea ce priveste terasele, ai de ales intre mai multe tipuri de hidroizolatii. Spuma poliuritenica este o solutie foarte buna, ieftina, care se aplica usor, in timp ce membrana lichida prezinta proprietati ideale pentru mediul extern, deoarece se intareste atunci cand intra in contact cu umezeala si rezista pe termen lung si foarte lung. Un alt material care ar putea sa iti faca cu ochiul este membrana bituminoasa, care este la randul sau foarte performanta.