Te-ai aflat vreodata intr-o baie care arata atat de pasnic incat sa iti vina sa inchizi ochii si sa meditezi? Daca viata ta de zi cu zi este destul de agitata, un astfel de loc, denumit baie zen, ar putea fi ceea ce ai tu nevoie. Ar trebui sa ai un loc in care sa te poti rasfata putin, sa te relaxezi si sa iti reincarci energia pentru o alta zi frenetica. O baie in stil zel iti poate acorda toate aceste elemente esentiale.

Nu este foarte greu sa-ti aranjezi baia in stil zen. Poti alege ca baia ta sa arate foarte traditional sau sa aiba elemente inspirate din cultura orientala. Poti avea o baie zen si daca o pastrezi, pur si simplu, intr-un decor contemporan. De asemenea, ai putea prefera o versiune mai eleganta, cu o tenta moderna. Indiferent de ce design selectezi pentru baia ta, pentru ca aceasta sa fie zen trebuie sa se incadreze in 3 criterii: naturalete, calm si modestie. Acestea sunt caracteristicile fundamentale ale unei bai zen.

Articole decorative obligatorii pentru o baie zen

Plante – Ai putea sa iti aranjezi baia in culori pamantii pentru a crea un efect calmant, insa spatiul ar putea sa devina plictisitor daca nu exista si un element care sa ofere viata locului. Plantele verzi si florile colorate vor da incaperii un dram de caldura si vivacitate. Alege plante vii, insa ai grija sa le intretii in mod corespunzator. Daca nu ai timp sa ingrijesti plantele, opteaza pentru cele artificiale.

Bolovani sau pietricele – Decorul zen nu ar putea fi complet fara cativa bolovani estetici si niste pietricele, care sunt niste semne ce aduc aminte de teritoriile zen din antichitate. Completeaza un panou cu cateva pietre energetice sau scufunda-ti pardoseala in niste pietre si plante in ghivece, pentru a crea o mini gradina interioara. Daca nu ai spatiu destul in baie pentru a o decora in acest mod, pune cateva pietricele in niste recipiente din sticla si afiseaza-le pe un raft sau in jurul cazii.

Produse de ingrijire corporala 100% naturale – Pentru a completa tema naturala a baii, incarca-ti rafturile de produse de ingrijire corporala cu articole 100% naturale, depozitate in sticle viu colorate. In gama de produse nu trebuie sa-ti lipseasca uleiurile esentiale, sarea de baie, prosoapele din bumbac, sapunurile handmade si periile din lemn. Aceste dispozitive nu numai ca iti vor decora baia intr-un stil zen extrem de reconfortant, dar sunt, de asemenea, mult mai benefice pentru sanatatea ta, spre deosebire de produsele ce contin chimicale.

Lumanarile parfumate – Aceste produse iti vor scufunda baia intr-o lumina romantica si relaxanta, in timp ce te vor acoperi de mirosuri calmante si seducatoare.