Daca te afli intr-un impas, crezand ca nu poti face mare lucru cu dormitorul tau de mici dimensiuni, ar trebui sa te relaxezi. Spatiul este doar o stare de spirit. Nu valoarea oferita de metrii patrati este cea care conteaza; este important ceea ce poti sa faci cu acest spatiu pe care il ai la dispozitie. Alegerile proaste de decorari interioare pot face un dormitor nu foarte mare sa fie aglomerat si inconfortabil. Pe de alta parte, daca aplici cateva reguli corecte de decoratiuni interioare, dormitorul tau, indiferent de cat de mic este acesta, poate deveni un loc in care sa te simti liber, binevenit si relaxat.

Exista o multime de idei pe care le poti pune in practica astfel incat sa creezi un dormitor frumos si functional, fara sa observi faptul ca spatiul este destul de restrans.

DUBLEAZA-TI MOBILIERUL DE DEPOZITARE!

Depozitarea este primul lucru pe care trebuie sa-l iei in considerare atunci cand dispui de o camera mica. Amplasarea unui dulap si a unor corpuri de mobilier cu sertare in dormitor te-ar putea ajuta extrem de mult in organizarea lucrurilor pe care le ai.

De asemenea, tine in vedere faptul ca exista paturi platforma cu sertare de depozitare. Acestea ar putea elimina necesitatea unui numar mare de dulapuri intr-un dormitor de dimensiuni reduse. In cazul in care un pat platforma nu este pe gustul tau, ai putea achizitiona un pat mai inalt, astfel incat sa existe suficient spatiu sub el, unde sa iti depozitezi cateva cutii cu lucruri.

Un alt mod de organizare a spatiului redus dintr-un dormitor este de a aplica niste rafturi etajate pe pereti. Acestea sunt excelente pentru depozitarea lucrurilor care infrumuseteaza dormitorul, cum ar fi lumanarile parfumate, cartile, fotografiile cu prieteni, etc.

Daca folosesti un corp de mobilier pentru TV, un birou sau o masuta de machiaj, alege un model cu sertare de depozitare sau pe cele care incorporeaza un mic dulap.

Din moment ce nu se poate merge pe orizontala intr-o camera mica, du-te pe verticala. Alege-ti un mobilier inalt. Te-ar putea ajuta mult mai mult un dulap cu sertare decat un dulap in care incap cateva umerase.

Daca esti ingrijorat de faptul ca piesele de mobilier mari vor fi prea voluminoase intr-un dormitor mic, relaxeaza-te! Piesele de mobilier mai mari, de fapt, vor face camera sa arate mai deschisa si mai putin aglomerata decat o fac piesele de mobilier mici.