Ai o fiica adolescenta care are inca lenjerie de pat Hello Kitty? Nu-mi spune ca baiatul tau, care este elev la liceu, are inca un poster cu un dinozaur pe un perete din camera lui! Ei bine, copiii cresc, iar camerele lor trebuie, de asemenea, sa se schimbe.

Iata cateva idei grozave si necostisitoare pentru crearea unor spatii personale foarte cool pentru adolescenti, unde sa-si poata exprima personalitatea asa cum isi doresc:

Inainte de a incepe!

Tine in vedere faptul ca adolescentii au propriile lor opinii. Ei nu mai fac ceea ce parintii le dicteaza. Asadar, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa stai de vorba cu copilul tau in legatura cu preferintele sale legate de decorul unei camere de vis. Iata ce puncte trebuie sa atingi atunci cand stai de vorba cu copilul tau:

– Culoarea. Care sunt primele 2 sau 3 culori pe care copilul tau adolescent ar vrea sa le vada in noua lui camera? Exista multe modalitati de a incorpora culori puternice intr-un mod care nu este prea obositor.

– Spatiul. In afara de dormit, ce face copilul tau in camera lui? Studiaza? Are activitati sociale? Face putin sport?

– Depozitare. Copilul tau are, cu siguranta, nevoie de spatii speciale pentru a-si depozita hainele, accesoriile, produsele de machiaj, echipamentele sportive, jucariile pastrate din copilarie, rechizitele scolare, etc.

Acum ca ti-ai format cateva idei de baza, este timpul sa fii creativ si sa te distrezi. Nici una dintre ideile care urmeaza nu sunt scumpe pentru ca, dupa cum stii deja, copilul tau adolescent poate fi intr-o faza cu totul diferita anul acesta, iar la anul sa doreasca un concept cu totul nou pentru mediul sau de desfasurare.

Culoarea

Ce te faci daca fiul tau in varsta de 16 ani doreste ziduri negre in camera sa? Sau daca fiica ta este in al doilea an de studentie si vrea perdele psychadelice in jurul patului ei? La aceasta varsta, indrazneala este buna! Este vorba despre auto-exprimare. Folosirea culorilor puternice ii va determina pe adolescenti sa se simta rebeli. Cu toate acestea, este mai bine sa experimenteze o cutie de vopsea decat o sticla de alcool.

Asadar, fii flexibil si negociaza. Desigur, nu vrei ziduri negre. Cu toate acestea, poti incerca sa tii in vedere ideea copilului tau cu scopul de a obtine un rezultat care sa te satisfaca atat pe tine, cat si pe copilul tau adolescent. Ce zici de o banda orizontala neagra in jurul peretelui sau un model negru pe un perete? De asemenea, poti sa vopsesti un perete cu o culoare indrazneata, iar celelalte sa ramana in culori cu nuante mai deschise.

Spatiul

In cazul in care camera este destul de mare si adolescentul vrea sa aiba cat mai multe utilizari (social, zona de studiu, sport, etc), poti sa-i subdivizezi spatiul cu o biblioteca, astfel incat sa aiba unde sa-si depoziteze cartile, rechizitele, documentele, fotografiile cu prieteni, etc. Ai putea, de asemenea, sa ii creezi un “zid” de afise, in care sa-si puna fotografii, postere, anunturi, etc. Pernele de podea supradimensiunale sunt si ele o idee buna de a crea un spatiu de relaxare si confort.

Depozitarea

In cazul in care copilul tau adolescent are o camera de dimensiuni reduse, este foarte important ca aceasta sa aiba multe rafturi, pentru a avea unde sa-si depoziteze lucrurile. Ar trebui, totodata, sa aiba si cateva sertare sau dulapuri inchise, pentru a nu fi toate lucrurile la vedere.