“Mai putin inseamna mai mult”, sau altfel spus, sa evitam exagerarile. Acest sfat nu este valabil numai pentru machiaj, dar si pentru mobilarea si decorarea casei. Obiectele putine, alese cu dragoste si bun gust, nu vor avea doar avantajul elegantei, dar ne vor simplifica activitatea de ordonare si curatenie, astfel ca vom gasi imediat ceea ce ne trebuie si, in plus, ne vom relaxa intr-un ambient in care energia este in gradul de a circula armonios. O fantana zen de interior schimba atat aspectul cat si atmosfera.

Golul este relax vizibil, spre deosebire de aglomerarea spasmodica, care de multe ori nu ne da voie sa ne miscam liberi fara a ne impiedica de ceva. Evitati prezenta televizorului, daunator atat adultilor, cat si copiilor care pot abuza de acesta. E de preferat sa dispunem dispozitivele electronice in living, pentru a evita poluarea electromagnetica in dormitor.

Salteaua este importanta, deci incercati sa alegeti una de calitate, in functie de propriile exigente: va va permite sa economisiti pe termen lung pentru ca va dura mai mult. Daca dispuneti de putin spatiu, o solutie practica este prezenta sertarelor integrate. Materialele naturale precum lemnul, spre deosebire de metal, creeaza un efect minunat de caldura, care poate fi amplificat cu ajutorul tesaturilor si a decoratiilor traditionale de lana, bumbac sau in.

Zugraveala peretilor poate transforma intr-un mod incredibil un ambient: albastru, simbolul pacii si al seninatatii, violetul, legat de aspectul spiritualitatii si verdele sunt culorile cele mai folosite. Problema cea mai importanta atunci cand alegem culorile o reprezinta nuantele cromatice, luminozitatea si capacitatea de a crea o combinatie nu prea intunecata sau greoaie.

Atentie la pozitia patului: conform regulilor Feng Shui, ar trebui orientat spre est. Motivul este simplu, vom beneficia mai mult de soare, care, in mod progresiv, va stimula trezirea noastra. S-a demonstrat stiintific faptul ca lumina solara este fundamentala pentru echilibrul biochimic al organismului, de aceea, cand ne mutam intr-o casa noua trebuie sa alegem camera destinata somnului si in functie de iluminare, in asa fel incat in aceasta incapere vom gasi refugiu, pace, intimitate si, in acelasi timp, energia justa pentru a ne trezi cu un zambet. Patul? Daca alegem unul din lemn vom avea imbratisarea milenara si energetica a naturii.

Este bine sa fim insotiti si de natura; pe pervaz putem aseza ghivece cu flori.

Pasiunea pentru restaurari nu este doar un hobby recreativ, dar permite sa economisim si sa folosim resursele noastre creative. Cu ajutorul mobilei vechi putem personaliza un ambient in propriul stil. Cu o slefuire si o vopsea pe baza de apa care ii va reda venaturile, o mobila poate asigura un efect proaspat de originalitate.

Putem amesteca diverse stiluri si idei. Va trebui sa ne urmam instinctul: pentru a mobila o camera cu gust si crearea unui ambient confortabil, este suficient sa urmarim intuitia si curajul de a indrazni sa alegem ceea ce isi doreste inima.