Ambientul din propria casa este deosebit de important si de multe ori, acesta este dat de modul in care abordam amenajarile. Principalul element pe care trebuie sa il luam in considerare este, fara doar si poate, utilitatea.

Odata ce am stabilit utilitatea unei amenajari insa, urmeaza partea estetica. Gresia din baie sau din bucatarie este, fara doar si poate, un element esential in orice casa.

Cum alegi, insa, culoarea gresiei?

Sarcina este una deosebit de dificila, in conditiile in care exista o multime de optiuni, care mai de care mai interesante. Poti opta pentru nonculori, montand gresie alba sau gresie neagra sau poti opta pentru culori care mai de care mai interesante, incpand cu albastru, verde sau chiar rosu.

Daca tii cont de niste elemente de baza, rezultatele vor fi impresionante iar aspectul casei tale va fi unul deosebit.

Baia. In baie este recomandat sa optezi pentru culori cat mai reci. Griul, albastrul sau verdele sunt ideale pentru un astfel de spatiu. Evident, conteaza si marimea baii. Daca ai o baie mare, poti alege culori ceva mai inchise. Daca, in schimb, spatiul este unul mic, poti alege culori deschise si chiar gresie alba, care ofera senzatia de spatiu.  In alegerea culorii gresiei pentru baie conteaza, la fel de mult si luminozitatea sau mobila si accesoriile prezente.

Bucataria. Daca in baie sunt apreciate culorile reci, in bucatarie, cea mai potrivita gresie este cea in tonuri calde. Nuantele de galben, bej sau portocaliu, pot fi extrem de eficiente si pot genera un aspect deosebit pentru bucataria ta. La fel ca si in cazul baii insa, este bine sa tii cont de spatiu, de luminozitate sau de modul in care este amenajata camera.

Din fericire, ai de ales intre o varietate foarte mare de modele si de culori. Poti alege bucati mari de gresie, poti alege bucati mai mici de gresie, poti opta pentru gresie lucioasa sau pentru gresie mata.

Preferintele tale sunt si ele foarte importante, asadar, inainte de a lua o decizie, gandeste-te cu mare atentie la ceea ce iti place. De regula, gresia este aleasa pentru o perioada de peste 10 ani, asadar, daca faci alegerea gresita, fie stai cu ea toata aceasta perioada, fie cheltuiesti niste bani inutili pentru alta gresie.