Ne dorim cu totii sa ne relaxam, sa lucram si sa ne odihnim intr-un mediu racoros si curat pe timp de vara. In perioada termperaturilor foarte ridicate nu vrem sa suferim mai ales ca avem la dispozitie o gama variata de marci de aer conditonat, la preturi accesibile si cu un consum de energie redus.

Fie ca alegeti un aparat portabil sau incorporat in perete, veti fi siguri ca va puteti bucura de un spatiu racoros cand temperaturile de sezon devin insuportabil de ridicate.

Eficienta unui aparat de aer conditionat este masurata prin rata de eficienta energetica la racire (EER), reprezentand capacitatea de raciere (BTU – British Thermal Unit). Cu cat este aceasta rata mai ridicata, cu atat este si aparatul mai eficient.

Cand cumparati un aparat de aer conditionat, informatiile privind capacitatea de racire si rata EER pot fi gasite pe eticheta sau in ghidul propriu. Cautati o rata EER de cel putin 10, pentru a avea un consum eficient de energie.

Aparatele de aer conditionat sunt fabricate cu BTU de la 5000 pana la peste 28 000 BTU. Alegerea unui aparat de aer conditionat incepe cu un calcul scurt. Inainte de toate, trebuie sa cunoasteti dimensiunea spatiului in care doriti sa montanti aparatul. Daca doriti sa raciti doua spatii adiacente, calculcati suprafata fiecarei arii si apoi adunati rezultatele. Cand ati calculat suprafata in metri patrati a spatiului, consultati calculatorul de BTU pentru a afla cantitatea corecta de unitati BTU. Spre exemplu, daca spatiul este intr-o zona insorita, mariti cantitatea de BTU aflata cu 10%. Daca acesta este intr-o zona umbrita, scadeti cantitatea de BTU cu 10%. Totodata, daca spatiul este ocupat in mare parte din zi de mai mult de o perosana, adaugati la BTU 600 de unitati pentru fiecare persoana. Pentru o bucatarie, adaugati 4400 de unitati.

De asemenea, cand achizitionati un aparat de aer conditionat, trebuie sa verificati instalatia electrica din spatiu pentru a va asigura ca suporta consumul de energie exercitat de acesta.

Pentru locuinte sau spatii comerciale mici, un aparatul de aer conditionat AER CONDITIONAT AIRWELL HDD-009 INVERTER 9000 BTU poate fi alegerea potrivita, avand un  dispozitiv electronic care permite variatia eficienta a vitezei compresorului și, in consecinta puterea livrata de aparatul de aer conditionat, in functie de cererea de racire sau incalzire. Comparativ cu aparatul de aer conditionat clasic , acest aparat de aer conditionat cu functia ” I Feel” de ajustarea temperaturii in functie de locul ocupantului/telecomenzii sporeste confortul utilizatorului, fara variatii deranjante, pentru a beneficia de confort si consum redus de energie.

Pentru a consulta mai multe variante, in functie de nevoia de racire, www.aerneconditionat.ro va ofera produse de branduri renumite, servicii de consultare, de instalare si service.