Achizitia de mobila trebuie sa fie facuta intr-un mod cat se poate de eficient, deoarece vei dori sa te bucuri in fiecare zi de piesele de mobilier, timp de foarte multi ani. Sunt multe detalii care conteaza atunci cand mergi la cumparaturi si vizezi piese asa importante, insa urmatoarele criterii sunt esentiale.

  • Marimea camerei in care va fi mobila. Este foarte important sa masori camera in care vei pune piesele de mobilier si sa te asiguri ca nu vei ocupa din spatiul vital, esential pentru miscare. Cel mai indicat este sa alegi mobilier la comanda, in functie de dimensiunile pe care le-ai masurat. Exista piese de mobilier deosebite, care pot fi facute la comanda, cum ar fi mobila Staer, in care poti avea deplina incredere.
  • Materialul din care este realizata mobila. Materialul din care sunt realizate piesele de mobilier este si el de o importanta colosala. Acesta trebuie sa difere, in functie de camera pe care o mobilezi. Daca in dormitor un pal sau un lemn masiv sunt solutii excelente, in bucatarie ai nevoie de un material tratat, care sa nu se pateze, sa aiba rezistenta la umezeala si la aburi.
  • Forma mobilierului. Este un alt criteriu esential. Forma poate sa decida intregul mod de perceptie a unei case, asadar, asigura-te ca este una deosebita. Nu exagera cu forme de-a dreptul imposibile, doar pentru a fi unic, insa incearca sa aduci un plus de inedit fiecarei piese . Asigura-te ca piesele majore sunt similare si ca se imbina perfect intre ele.
  • Culorile . Culoarea este un alt criteriu deosebit de important. Culoarea fiecarei piese de mobilier trebuie sa se potriveasca cu celelalte piese din casa. De asemenea, trebuie sa fie in contrast cu elementele majore, cum ar fi peretii sau parchetul.

Fiecare detaliu este important in momentul in care cumperi mobilier nou. Trebuie sa te asiguri ca acest mobilier este rezistent, ca este inofensiv pentru copii si ca va ramane la moda si peste ani. In loc sa cumperi niste forme si niste materiale care sunt acum la moda, dar este posibil ca peste 5 ani sa dispara de pe piata, mai bine optezi pentru variante simple, ce raman mereu in preferintele oamenilor.