Iti bei cafeaua in fiecare dimineata, la pranz obisnuiesti sa te bucuri de avantajele unor cani pline cu apa sau cu suc iar seara apreciezi un ceai cald, baut tot intr-o cana. De cele mai multe ori, elementul apreciat este bautura din cana, fara sa realizezi ca obiectul din care bei are o importanta colosala.

Cana are o istorie de peste 6500 de ani si a reusit sa contribuie la dezvoltarea intregii societati umane.

Realizata din pamant, din portelan, din metal si mai tarziu din sticla sau plastic, aceasta a oferit de-a lungul timpului posibilitati nemasurate si a fost folosita in foarte multe domenii. Astfel, a fost folosita pentru barbierit, pentru diverse bauturi, pentru teste in stiinta si pentru ciocnit in semn de prietenie.

Cate tipuri de cani exista astazi?

Canile pot fi diferentiate in functie de foarte multe criterii:

– In functie de materialul din care sunt realizate. Avem cani din metal, cani din plastic, cani din lemn, cani din portelan sau din ceramica. Probabil ca exista si cani realizate din alte materiale, pe care este posibil sa le fi omis.

– In functie de destinatie. Avem cani folosite pentru vin, pentru ceai, pentru cafea sau pentru lapte.

– In functie de capacitate. De la 150 de ml pana la 1 litru, canile prezinta capacitati diferite. Evident, canile foarte mari sunt destinate laptelui, vinului si bauturilor care pot fi consumate in cantitati mai mari, in timp ce canile mici sunt folosite pentru cafea, ceai si bauturi ceva mai puternice.

Ce utilitate mai au canile?

Pe langa utilitatea evidenta, de a oferi o modalitate de consum al lichidelor, canile au ajuns sa fie si excelente idei de cadouri. Canile personalizate sau canile cu mesaje care mai de care mai interesante au inceput sa fie intalnite in toate magazinele de cadouri si sa reprezinte o optiune deosebita in acest sens. Poti opta pentru cani de diverse culori, poti alege mesajul pe care sa il pui pe cana si poti pune chiar si poze deosebite pe canile pe care le folosesti pentru cadourile tale.

Fara doar si poate, cana este un obiect indispensabil. Desi nu ne dam seama, o viata fara cani ar fi o viata mult mai grea.