Nimic nu este mai amuzant decât creeare unei camere pentru copii. De la mobilierul pentru copii la cele mai mici detalii, care sunt secretele unei camere ideale pentru cei mici? Planificare, planificare, planificare.

1. Măsuraţi cu atenţie şi desenaţi un plan al camerei pentru a şti care este baza şi pentru a vă asigura că tot mobilierul pentru copii de care aveţi nevoie are loc.

2. Înţelegeţi ce merge şi ce nu în spaţiul vostru. Dacă vă mutaţi în casă nouă, luaţi în considerare ce a mers şi ce nu a mers în camera actuală. Sau aduceţi-vă aminte ce nu v-a plăcut la propria cameră din copilărie: era mereu dezordine sau mobilierul pentru copii nu se potrivea cu activităţile voastre?

3. Faceţi o listă cu tot ce vă trebuie în camera copiilor. Vor avea prieteni care să rămână peste noapte? Unde îşi vor face temele? Unde îşi vor depozita lucrurile? Mobilierul pentru copii trebuie să sa adapteze la toate proiectele din prezent şi viitor ale celui mici.

4. Nu vă lăsaţi limitaţi de dimensiunile camerei. Majoritatea problemelor pot fi rezolvate cu puţină gândire creativă. Nu intraţi pe pilot automat: există foarte multe soluţii care pot transforma un spaţiu mic într-unul funcţional de dimensiuni aproape duble. Cu mobilier inteligent pentru copii puteţi profita la maxim de fiecare centimetru în plus: paturi suprapuse sau soluţii de depozitare care pot fi folosite şi ca fotolii şi scaune – totul depinde de cât de multă imaginaţie aveţi!

5. Întrebaţi-i pe cei mici! Nu numai că aceştia vor locui aici dar trebuie să se simtă incluşi în deciziile legate de spaţiul lor – chiar dacă asta înseamnă doar vopsitul pereţilor în culoarea lor preferată. Poate aşa vor fi mai predispuşi să păstreze ordinea.

7. De lungă sau scurtă durată? Aflaţi ce trebuie să fie de calitate şi rezistent şi unde puteţi face economii. Nu fiţi rezervaţi atunci când vine vorba de mobilierul copiilor: pat, saltea şi spaţii de depozitarea. Acestea vor fi folosite zilnic şi trebuie să dureze cel mai mult. Faceţi economii atunci când vine vorba de cearceafurile cu Spiderman. Ne veţi mulţumi când cel mic va deveni fascinat de X-Men.6. Stabiliţi un buget. Asiguraţi-vă că este realist pentru a nu rămâne cu o cameră terminată pe jumătate. Obţineţi mai mult decât o estimare a costurilor de construcţie şi planificaţi din timp toate lucrurile necesare: de la mobilierul pentru copii la întreaga schemă a camerei.

8. Personalizaţi cu grijă! Vopsirea pereţilor este o soluţie simplă şi uşoară. Achiziţionarea unui mobilier de copii în culoarea turcoaz nu est nici una nici alta, mai ales după ce moftul trece. Menţineţi stilul şi paleta cromatică a spaţiului cu obiecte simple dar de calitate, şi personalizaţi spaţiul cu mici detalii: perne, cearceafuri, perdele şi covoare.

9. Cumpărături fără copii. Până ce nu stabiliţi bugetul şi nu aţi creat deja o listă cu alegeri care vor încăpea în spaţiul vostru, nu-i implicaţi pe cei mici. Evitaţi să le arătaţi lucruri pe care nu doriţi să le cumpăraţi.

10. Cereţi ajutor. Experienţa de a recrea o cameră pentru cei mici poate fi copleşitoare. Cereţi ajutor! Căutaţi un designer care să vă ofere sfaturi legate de mobilierul pentru copii şi legat de cele mai bune moduri în care să profitaţi de spaţiu. Un designer bun nu va fi ieftine, dar în final va merita fiecare bănuţ când veţi vedea cât de bine se simt copii în noul lor spaţiu!