Caramida este unul dintre cele mai folosite materiale de constructii, daca nu cel mai folosit. Argumentele pentru a folosi caramida pentru diverse tipuri de constructii sunt destul de numeroase:

– Este un material natural. Facut din argila si ars la o temperatura ridicata, nu polueaza si nu produce niciun fel de paguba pentru natura. Este prezent peste tot in lume si se face usor.

– Este rezistent in timp. Caramida a fost folosita inca din India si Orientul Apropiat in urma cu peste 5000 de ani. Astazi, este cel mai raspandit material de constructii si este supusa unor procese de fabricatie cu standarde ridicate, ceea ce ii creste foarte mult rezistenta si performanta.

– Este un material ieftin. Caramida este accesibila, fiind mult mai ieftina decat alte materiale de constructii pe care le poti gasi pe piata.

– Este eficienta din punct de vedere energetic. Practic, in timpul verii caramida reuseste sa pastreze racoare in interiorul casei in timp ce pe perioada iernii reuseste sa fie un bun izolator termic si sa pastreze caldura in case. Din acest punct de vedere nu mai exista niciun material cu asemenea performante.

– Este un material care poate fi reciclat. Caramida care nu este folosita poate sa fie transformata in alte produse. Astfel, este un material ecologic, care duce la pierderi foarte mici.

Care sunt dezavantajele caramizii?

Evident, nu exista niciun material 100% perfect, asadar, nu putem avea astfel de pretentii nici de la caramida.

In primul rand, descoperim ca termenul de executie pentru caramida este ceva mai mare decat in cazul altor materiale.  Casele de caramida nu permit o modificare ulterioara a compartimentarii, fiind foarte limitate in acest sens. Acest lucru este cauzat de faptul ca majoritatea peretilor au rol structural.

In zonele cu seismicitate ridicata, casele din caramida trebuie sa aiba o densitate ridicata de pereti structurali si prezinta limitari serioase in ceea ce priveste regimul de inaltime.

Cu toate neajunsurile insa, caramida este un material care merita toata atentia si care poate sa fie solutia perfecta de constructie. Faptul ca este un material „ verde” ,cel ca  ca poate fi reciclata si cel ca este ieftina , sunt suficient de convingatoare pentru orice prooprietar care isi doreste constructia unei noi case.

 

Noi va recomandam sa achizitionati caramida online care sa includa si transportul (pentru mai multe info CLICK )