Daca vrei sa asculti pe calculatorul tau muzica la o calitate foarte ridicata dupa parerea mea este pur si simplu obligatoriu sa iti cumperi o placa de sunet dedicata. Sunet-ul integrat oferit de placile de baza este ok insa nu se poate compara cu sunetul scos de o placa dedicata. 

In acest moment una dintre cele mai ok placi de sunet ca pret si performante este dupa parerea mea Asus Xonar U7. Avem de-a face cu o placa de sunet externa ce se conecteaza la calculator prin intermediul portului USB. Deoarece este pe interfata USB placa se poate conecta si la laptop.

Ca si aspect Asus Xonar U7 arata foarte bine. Are o carcasa din plastic de o calitate buna. Pe partea de deasupra gasim o rotita mare de volum. Daca rotita este apasata se poate selecta intre trei surse de sunet: casi, boxe si SPDIF. In placa se poat conecta trei device-uri odata. In partea din spate avem intrari RCA si trei mufe pentru conectarea de sisteme audio cu subwoofer. In zona din fata placa are iesiri pentru casti si microfon.

Performantele audio oferite de Asus Xonar U7 sunt excelente. Placa nu ofera performantele unui placi de sunet pe PCI/PCIe cu pret echivalent insa insa eu zic ca suna excelent pentru o placa pe USB. Basul este unul patrunzator si foarte curat. Volumul este unul destul de ridicat iar inaltele sunt foarte bune. Partea de hardware a placii de sunet sta destul de bine. Componentele de la interior au condensatori de calitate de origine Asus.

Indiferent de muzica pe care o asculti, Asus Xonar U7 face fata cu brio. Pentru a te bucura de capabilitatile excelente ale placii iti trebuie si niste boxe de calitate. Eu am testat placa cu boxe Microlab Solo 7C. Sunet-ul oferit cu siguranta te va impresiona.

Spre deosebire de alte placi de sunet pe interfata USB, Asus Xonar U7 nu consuma multe resurse. Softul placii se instaleaza rapid iar interfata nu este greoaie si este usor de folosit. Din soft se pot face diverse modificari precum setarea basului, a inaltelor, adaugarea de diverse efecte de sunet etc. Eu cred ca placa performeaza cel mai bine daca este lasata pe setarile standard. 

Daca vrei sa afli informatii despre alte gadget-uri, pe Gadgetlab.ro poti afla detalii despre cele mai noi telefoane mobile, laptop-uri, tablete si multe alte device-uri aparute recent.