Dacă te-ai plictisit de modul în care arata casa ta sau dacă vrei sa te muți, cu siguranta ai nevoie de un design interior fresh. Ce faci, insa, daca bugetul nu te ajuta foarte mult. O solutie ar fi sa pastrezi piesele vechi de mobilier si amenajarile vechi, insa nu este una pe care sa o accepti prea usor. Astfel, este bine sa cauti solutii low budget prin care poti sa iti renovezi casa, fara sa faci rabat la calitate.

Cum iti amenajezi, asadar, casa intr-un mod low cost?

1) Schimba-ti tapetul si podeaua. O vopsea noua si un model nou de gresie sau parchet, pot sa schimbe in totalitate imaginea unei case. Este adevarat ca se creaza putin deranj, insa schimbarea acestor elemente poate sa tina ani de zile. Daca mergi la magazinele de profil, vei descoperi foarte multa gresie si faianta ieftina, care arata deosebit de bine. Acelasi lucru este valabil si pentru parchet

2) Cumpara accesorii noi. Daca nu iti plac schimbarile mari, poti sa te orientezi spre noi accesorii. Perdele, perne, lampe, lustre, toate creaza un ansamblu cu care te-ai obisnuit. O schimbare in acest sens poate sa fie mai mult decat bine venita.

3) Nu neglija piesele de mobilier. O data la cativa ani, piesele voluminoase de mobilier trebuie inlocuite. Poti incepe cu patul si cu salteaua ( este si o parte practica in schimbarea lor ) si poti continua cu dulapurile. Incearca sa gasesti piese de mobilier vintage sau firme care produc mobila la comanda. In felul acesta poti obtine preturi mici si solutii unice, speciale pentru tine.

4) Fa-ti o schita, inainte de a face cumparaturi. Pentru a economisi cat mai multi bani, este bine sa pleci de acasa cu planul gata facut. Fa o schita cu noutatile pe care ti le-ai dori si incearca sa o respecti intr-u totul. In felul acesta stii de la inceput care sunt elementele de care ai nevoie si poti face comparatii intre preturi.

5) Cumpara online. Indiferent care sunt elementele noi pe care vrei sa le cumperi, este bine sa iti faci achizitiile online. Acest mod de cumparaturi este mult mai indicat, deoarece este sigur, iti ofera mult mai multe variante si de multe ori este mai ieftin.