Deși baia este camera cu cel mai puțin glamour din întreaga casă, aceasta este singura folosită în mod regulat. Mai mult de atât, toți oaspeții care îți trec pragul o vor folosi. Deci asigură-te că ai toate accesoriile de baie la îndemână și că totul este curat și bine organizat.

Top accesorii de baie esențiale pentru baia ta nouă

  • Perdea de duș – unul dintre cele mai elemntare accesorii de baie. Dacă dușul sau cada ta sunt mai puțin estetice, atunci alege o perdea de duș opacă care poate fi trasă ușor pentru a ascunde ce nu dorești să se vadă. Dacă dușul tău este relativ prezentabil, atunci încearcă o perdea de duș semi-transparentă care permite pătrunderea luminii.
  • Suport de periuțe. Un pahar furat de la bucătărie nu este soluția unui adult. Cumpără un suport de periuțe de dinți care nu va încuraja acumularea mucegaiului sau a umezelii la bază. Dacă ai o periuță de dinți electrică, atunci caută un stativ mai frumos care se poate integra în ambianța camerei.
  • Coșul de gunoi. Un accesoriu de baie foarte important dar puțin dorit, coșul de gunoi poate fi clasic și ușor de ignorat sau poți merge pe ideea de originalitate și să achiziționezi unul fistichiu care va atrage toate privirile.
  • Covorașe de baie rezistente. Covorașele de baie trebuie să fie rezistente dar moi. Dacă podeaua ta nu este cea mai frumoasă o poți acoperi cu un singur covoraș de baie sau poți combina mai multe covorașe pentru un efect mai vesel.
  • Soluții inedite de depozitare. Uită de secțiunea de baie sau de accesorii de baie a marilor magazine și caută alternative în noptiere, mini-rafturi sau etajere cu coșuri pentru mai mult spațiu. Nu uita de spațiul din spatele toaletei – și aici poți insera o serie de accesorii de baie.
  • Cuierele agățate de ușă. Mereu poți avea o soluție la îndemână pentru a-ți agăța halatele de baie sau prosoapele. Cuierele de pe ușă te pot ajuta să economisești spațiu și să eviți prosoape de baie sau halate aruncate pe calorifer sau pe marginea căzii.
  • Prosoape de baie. De la prosoape albe și simple care nu se vor decolora niciodată și nu vor deveni niciodată demodate, la prosoape colorate care aduc un plus de veselie în baie, tot ce contează este să fie pufoase și curate.
  • Lumini flatante. Dacă nu poți instala propriile lămpi, atunci încearcă să ajustezi lumina în așa fel încât să fie blândă și să ofere o strălucire discretă.
  • Prosoape de mâini. Dacă ai oaspeți plasează atent prosoapele de mâini pentru ca ele să nu fie amestecate cu cele pe care le folosești tu. Prosoapele de baie personale trebuie separate de cele pentru invitați din motive cel puțin evidente.