Alegerea unui design interior pentru spatiul biroului poate fi o sarcina descurajatoare daca nu stii ce aspecte sa iei in considerare. Biroul tau spune multe despre personalitatea ta. Este un element cheie care face o impresie puternica in lumea competitiva a afacerilor. Un birou bun va crea un sentiment bun clientilor tai in momentul in care ei vor intra in incinta acestuia, iar acest lucru presupune sa ai un decor corect din punct de vedere strategic si profesional. Daca nu stii cum sa iti decorezi biroul, iata 5 sfaturi care sa te ajute sa intri in directia cea buna:

Gandeste-te la schema de culori.

Schema de culori a biroului este sansa ta de a crea o ambianta placuta. Diferitele seturi de culori vor crea stari diferite. Daca iti doresti sa faci o impresie indrazneata, utilizeaza culori mai luminoase, cum ar fi rosu vibrant sau galben glamour. Preferi o atmosfera mai linistitoare? Opteaza pentru culori mai tonifiate si mai calme, cum ar fi bej, gri sau crem. Culorile alese pot stabili tonul unui birou. O schema puternica de culori este, de asemenea, o oportunitate de a scoate in evidenta semnificatia si valorile din spatele afacerii tale, precum si viziunea pe care o ai.

Fii selectiv cu decorul.

Accesoriile, cum sunt tablourile si vazele, pot fi utilizate pentru a oferi o nota aparte unui spatiu de birou. Ar trebui sa fii, insa, selectiv cu piesele alese. Incorporeaza accesoriile care se impregneaza bine in imaginea pe care incerci sa o creezi. Picturile abstracte sau geometrice functioneaza bine in mediile de lucru mai dinamice, in timp ce picturile alb-negru si imaginile din natura reflecta o atmosfera mai lenta si mai silentioasa. Decorul este foarte important pentru machiajul total al incaperii si va imbunatati mediul in moduri subtile. De asemenea, trebuie sa alegi piesele care creeaza o imagine armonioasa si placuta ochiului.

Pune accent pe aranjamentul si designul mobilei.

Dispunerea mobilierului intr-un spatiu de birouri spune, de asemenea, o multime de lucruri despre afaceri. Daca nu stii cum sa obtii un design interior bun al biroului, atunci trebuie sa stii ca plasarea mobilierului va fi, in mod sigur, un domeniu in care va trebui sa iti concentrezi atentia. Este necesar ca mobilierul sa fie aranjat intr-un mod accesibil si placut. Fiecare element ar trebui sa aiba un scop, iar lucrurile trebuie sa fie curate si ordonate. De asemenea, designul mobilierului ar fi bine sa completeze restul spatiului biroului. Nu iti fie teama sa folosesti mobilierul pentru a-ti exprima estetica afacerii tale.

Gandeste-te la iluminare.

Iluminarea este un aspect critic al designului interior si, totusi, este deseori ignorat. Cand intri intr-un spatiu de birouri, prima oara observi de obicei iluminatul. Acest aspect face o impresie puternica asupra clientilor. Iluminarea nu ar trebui sa fie nici prea dura, dar nici prea slaba. De asemenea, o buna iluminare trebuie sa se potriveasca cu restul decorului. Lumina moale poate crea o senzatie de calmare si compenseaza imaginea tablourilor naturale si a mobilierului simplu. Lumina dura, in schimb, completeaza bine arhitectura indrazneata a mobilei in culori vibrante.

Tine cont de clientii tai.

Biroul tau trebuie sa aiba un design ideal pentru a-i face pe clientii tai sa se simta bine. De pilda, daca biroul tau trebuie sa satisfaca copii, atunci acesta ar trebui sa fie decorat in asa maniera incat sa aiba un design prietenos si atractiv pentru cei mici. De asemenea, acesta poata sa contina jucarii si o mica zona de joaca pentru copii. Alege un mobilier conceput pentru cei mici si un tapet interesant care sa ii inspire pe copii atunci cand utilizeaza locul de joaca.