Nu trebuie sa fii un Master Chef pentru a fi pasionat de bucatarie si pentru a sta cu placere, cateva ore, incercand sa prepari ceva de-a dreptul delicios. Chiar daca nu iti iese ceva atat de delicios precum ti-ai dori, pana la urma bucataria este o arta iar arta trebuie apreciata . Pentru a putea deveni artist in bucatarie insa, ai nevoie de cateva elemente. Unele sunt evidente, cum ar fi cutitele si recipientele, in timp ce altele sunt neglijate, de foarte multe ori.

  • Un sort de bucatarie.

Un sort este o solutie estetica si  foarte functionala in Bucatarie. De cate ori nu te-ai trezit cu pete de ulei pe haine, doar pentru ca nu ai avut un astfel de sort. Pe langa faptul ca eviti petele, te poti bucura din plin de imaginea de bucataras.

  • O manusa termo rezistenta.

Poate mai importanta decat sortul, manusa temo rezistenta te ajuta sa pui mana pe oalele fierbinti fara niciun fel de risc. Ai putea chiar sa achizitionezi doua astfel de manusi, deoarece s-au intalnit cazuri in care bucatarasi amatori cu o manusa in mana au pus ambele maini pe tava incinsa.

 

  • Un desfacator de vinuri si desfacator de sticle

Nu, nu iti recomandam sa bei in timp ce gatesti, insa vinul poate sa fie un super aliment pentru fripturi si pentru sosuri. Daca nu esti bautor de vin, s-ar putea sa vrei sa faci o reteta cu acest ingredient minune si sa realizezi ca nu ai desfacator.

  • O bricheta. Chiar daca ai aragaz electric, o bricheta s-ar putea sa iti prinda extrem de bine in momentul in care se ia curentul iar tu insisti ca trebuie sa gatesti. La fel de bune sunt si niste chibrituri.
  • O palarie de bucatar. Nu este prea populara in randul bucatarilor amatori, insa poate sa fie extrem de utila. O astfel de palarie elimina riscul de a-ti lasa parul prin mancare, deci asigura un gatit mai curat. Cu siguranta, nimanui nu ii place sa gaseaca fire de par intr-un preparat, indiferent cat de delicios este acesta.